La mare del gihadista que volia atemptar a Sevilla assegura que és un «bon noi»

La dona ha insistit que el seu fill porta una «vida normal» i que es comprovi parlant amb els veïns, els professors i els companys d'universitat

mujer árabe
La mare del presumpte gihadista afirma que és un «bon noi» i que «no ha fet res» | Catalunya Diari

Arran de la detenció al Marroc del presumpte gihadista que tenia prevista atemptar durant la Setmana Santa a Sevilla, la Policia Nacional i els serveis d’intel·ligència van procedir a escorcollar la casa familiar on vivia a la capital andalusa i la seva mare ha assegurat que el seu fill és un «bon noi» i que «no ha fet res».

La mare afirma que el presumpte gihadista és un noi normal

Els mitjans de comunicació es van desplaçar fins a la casa familiar localitzada al carrer d’Ortega i Gasset, al barri de ‘Su Emnencia’ a Sevilla, on el presumpte gihadista detingut vivia amb els seus pares. En una conversa amb la seva mare, la dona ha insistit en el fet que el seu fill té una «vida normal», jurant-ho per Déu, i ha explicat que el jove «juga al futbol, estudia Filologia Àrab, té bones notes i busca feina». En aquest sentit, ha volgut instar a preguntar als veïns o als professors i companys de la Universitat de Sevilla per comprovar que el noi realment és com qualsevol altre de la seva edat.

Els pares del jove detingut són de Tetuan, una ciutat situada al nord del Marroc, i el pare és l’imant d’una mesquita. Segons ha informat la dona als mitjans de comunicació, l’últim cop que ella va veure el seu fill va ser el passat 9 d’abril precisament a la seva ciutat d’origen, ja que va viatjar per visitar la seva mare que està malalta, aprofitant unes vacances de la feina, i que en cap moment les autoritats magrebines els han confirmat els motius de la detenció del seu fill.

Semana Santa sEVILLA
El presumpte gihadista volia atemptar contra la Setmana Santa de Sevilla | Catalunya Diari

 

La mare del presumpte gihadista ha insistit que «no pot ser veritat» que el seu fill volgués atemptar contra res i ha negat que el jove presentés un comportament fora de l’habitual o que tingués alguna mena de contacte amb gent radicalitzada. A més a més, la dona també ha confirmat que els policies van endur-se «llibres» del seu fill, «de la universitat, alguns d'ells en àrab» després d’escorcollar la casa durant hores. Tanmateix, ha explicat que els agents no van requisar cap material informàtic perquè no tenen ordinadors, només mòbils que els van permetre conservar.

Detingut al Marroc per presumptament voler atemptar a Sevilla

El passat dimecres 17 d’abril, la Policia Nacional i els serveis d’intel·ligència espanyols i marroquins van dur a terme de manera conjunta una operació antiterrorista que va finalitzar amb la detenció d’un jove presumptament gihadista que, segons el Ministeri de l’Interior, volia atemptar contra la Setmana Santa de Sevilla.

Davant de les celebracions de les pròximes eleccions i de les processons de Setmana Santa, els Cossos de Seguretat van acordar reforçar tots els dispositius de seguretat i d’informació, control i seguiment antiterrorista. En aquest sentit, el Ministeri de l’Interior va decidir augmentar el nivell d’alerta antiterrorista i actualment aquesta se situa al nivell 4, que correspon a un alt risc, i reforçat dels cinc existents.


Comentaris

envia el comentari