La mare de Yéremi Vargas demana que es reobri la investigació per trobar el seu fill desaparegut

El cas va ser arxivat per la falta de proves, però 'Juan el Rubio' era el principal sospitós

Ithaisa Suárez, la madre de Yéremi, con una fotografía de su hijo
Ithaisa Suárez, la mare de Yéremi, amb una fotografia del seu fill | Cedida

La detenció de José Enrique Abuín Gey per haver posat fi a la vida de Diana Quer, ha recordat a una mare el cas del seu fill. Itahisa Suárez és qui va perdre al seu petit, Yéremi Vargas, en desaparèixer sense deixar cap rastre, l'any 2007. Actualment, encara no sap res del seu fill i assegura que s'han sentit molt identificats amb el cas de la jove: «Hem plorat amb la nena com si fos el nostre fill».

«Estem en la mateixa situació», assegurava la mare en una entrevista publicada a 'La Opinión de Tenerife'. De fet, el cas de la víctima de 'El Chicle' és molt semblant al d'aquest jove desaparegut: «Nosaltres sabem el mal que senten perquè ho hem viscut». La família del petit ara està més esperançada i creu que s'hauria de reobrir la investigació per poder trobar el seu fill.

Així doncs, Suárez va demanar al poder judicial que es tornés a investigar el cas de la desaparició de Yéremi, que va ser vist per última vegada quan tenia set anys. Així com ha sol·licitat que s'investigui Antonio Ojeda Bordón, qui en el seu moment va ser el principal sospitós i que més aviat és conegut com a 'Juan el Rubio'.

La mare del desaparegut es planteja la possibilitat que el seu fill estigui mort i fa una comparació amb el cas de la jove i insta a què es resolgui tot això: «Nosaltres com família ja podríem estar com la de Diana, podríem estar recollint el que és nostre». Tanmateix, el cas va quedar arxivat per la falta de proves.

La diferència entre els dos casos

Les investigacions d'ambdós casos tenen grans semblances, tot i que un dels dirigents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, Manuel Sánchez Corbí, ja va assegurar que hi havia una diferència clau entre les dues desaparicions.

La mare va fer referència a la família d'Abuín, ja que van poder «desmuntar la coartada» a l'acusat, fet que no es podria produir en el seu cas perquè 'Juan el Rubio' no té ningú que es pugui posicionar en la seva contra. No obstant això, ella creu que és ell qui es va emportar el seu petit: «Ha anat visitant els bars que sabien el que li havia passat al nen».

Fotografía de Yéremi, el niño desaparecido en 2007
Fotografia de Yéremi, el nen desaparegut el 2007 | Cedida

Ambdós culpables amb antecedents

La reincidència en crims dels presumptes culpables és un altre dels factors similars entre el cas de Yéremi i el de Diana. Així com 'El Chicle' havia intentat violar a una altra noia a A Pobra do Caramiñal, el passat mes de desembre, 'El Rubio' també va ser acusat d'una segona violació.

El principal sospitós d'haver-se emportat a Yéremi va ser detingut i condemnat a cinc anys de presó per abusar sexualment d'un nen de nou anys, el mes de juny del 2012, a Santa Lucía de Tirajana.


Comentaris

envia el comentari