La Margarida, sis anys d’abusos sexuals per part del seu entrenador de natació

L’home la va violar «dia sí, dia també» i durant 60 anys no s’havia atrevit a parlar de l’infern que va viure

Dona gran
La Margarida va ser violada pel seu entrenador de natació durant sis anys | Cedida

Continuen sortint a la llum casos d’abusos sexuals a menors d’edat, com els de l’Església catalana. Aquest cop és el torn d’una dona de gairebé 73 anys que va patir abusos sexuals  a mans del seu entrenador de natació. Gràcies a una investigació del diari ‘Ara’ on s'han destapat diversos casos en el món de l’esport, la Margarida ha agafat forces per parlar per primera vegada del seu malson que no havia explicat mai a ningú, ni tan sols a la seva filla.

Durant seixanta anys la Margarida ha viscut el seu propi infern en silenci, fins que finalment ha aconseguit parlar-ne públicament d’aquesta època tan fosca on, fins i tot, va ser campiona de trampolí a Espanya el 1965. Els abusos sexuals van començar quan tenia tretze anys i el seu entrenador de natació al CN Catalunya, a Barcelona, la va violar durant sis anys, tres o quatre cops per setmana.

La Margarida va agafar por als homes

Dona gran
La Margarida ha passat 60 anys sense explicar-li a ningú l'infern que va viure | Cedida

Aquests fets van marcar profundament la Margarida, qui assegura ser «una persona trista», ja que aquell personatge li «va destrossar la vida»: «Tot el que soc està marcat pel que em va passar». Por als homes, relacions fracassades, incloent-hi un divorci, per culpa del que va viure.

  • També et pot interessar: Mossèn Pere Llagostera, de Constantí, va abusar sexualment de nens entre el 1972 i 1973.

Tot i que amb 29 anys va casar-se, poques setmanes abans de les noces els records la van superar i va decidir prendre’s «un tub de pastilles» perquè «no es veia capaç». Tanmateix, la van salvar i es va casar, fins i tot va tenir una filla, però finalment es va divorciar nou anys més tard: «No podia, no ho havia superat».

Violacions diàries durant sis anys

Avui en dia, però, la Margarida encara és incapaç de pronunciar el seu nom: «Ell». Quan els abusos es van iniciar, l’home tindria més de 30 anys i ho va fer des del primer dia que va ser el seu nou entrenador: «Em va portar a una platja, a prop de la Mina, on hi havia unes casetes per canviar-se. No hi havia gaire gent, va entrar amb mi i em va violar».

«No vaig dir res, i a partir d’aquell dia va ser un dia sí i l’altre també, un dia sí i l’altre també». Un relat esgarrifós on la Margarida finalment ha aconseguit explicar el seu infern, on va haver de suportar els abusos sexuals per part del seu entrenador, el qual s’aprofitava dels entrenaments i dels viatges per violar-la. Fins i tot en moltes ocasions va haver de mullar el banyador perquè no es va ficar dins la piscina. Una situació que no va cridar l’atenció o, en cas de fer sospitar, ningú va fer res.

  • També et pot interessar: El Vaticà va investigar dos capellans de Tarragona per presumptes casos de pederàstia.

Comentaris

envia el comentari