Imatge de María, l'estudiant assassinada.

María, l'estudiant de 21 anys assassinada a la residència: un amor no correspost

El seu amic de l'ànima ha confessat haver-la matat perquè va rebutjar tenir alguna cosa més amb ell

Volodymyr, un estudiant ucraïnès de 21 anys, ha confessat ser l'autor material de la mort de la seva compatriota María. L'estudiant ucraïnesa, de la mateixa edat, va aparèixer morta a la residència d'un col·legi a Bratislava (Eslovàquia). Va ser el mateix assassí qui va donar la veu d'alarma.

Després d'haver matat la seva companya, Volodymyr es va inventar una coartada intentant amagar el crim. Inicialment van creure que l'estudiant havia mort per causes naturals. Però el jove finalment es va esfondrar i va confessar haver escanyat l'estudiant fins a la mort.

L'autòpsia va revelar efectivament que María havia mort de manera violenta, escanyada. Segons fonts de la investigació, darrere de l'acció homicida es podria amagar la frustració d'un amor no correspost. Els familiars de víctima i botxí estan en xoc, intentant assimilar els fets.

Eren amics íntims

Volodymyr era company de classe de María, una bella estudiant ucraïnesa, al col·legi Mlada Garda de Bratislava. El 3 de juny va escanyar fins a la mort la jove i va trucar a la policia alertant que havia trobat la noia morta. No hi havia signes de violència, i van creure que havia estat una mort natural.

Uns dies després, el mateix jove es va presentar a la comissaria assegurant ser l'autor material de la mort de María. Ell mateix va reconèixer haver-la matat perquè n'estava enamorat, però la noia el va rebutjar. Les persones del seu entorn estan en xoc, ja que tots dos eren molt amics.

Fotomuntatge de María, la víctima.
María va morir a la residència d'aquest col·legi eslovac. | CatalunyaDiari
 

Tots dos provenien d'un país en guerra i havien trobat a Eslovàquia una segona oportunitat per tirar endavant. S'havien convertit en grans amics i confidents, fins al punt que molts creien que estaven junts. Volodymyr va confondre les coses, i tot es va torçar.

«Sempre estaven junts i es donaven suport en tot, encara que no eren parella», va explicar un amic proper. El jove assegura estar en xoc perquè «Volodymyr era una persona molt bona, i no el veig capaç de fer res així». Ningú entén què li va passar pel cap per perpetrar el crim.

L'assassí ho va confessar tot

La policia va conduir Volodymyr emmanillat al lloc del crim, i el jove va reconstruir els fets capcot i sense gaire a dir. Segons va relatar, va agafar la víctima pel coll amb les dues mans i va començar a escanyar-la. L'autòpsia va confirmar la presència de lesions que li van causar la mort de manera ràpida.

Després del crim, l'assassí va trucar diverses vegades a amigues de la víctima i companys de classe preguntant per ella. No era més que un groller intent de fabricar una coartada. Dies després, consumit pel pes de la culpa i acorralat per la policia, va decidir entregar-se i confessar-ho tot.

Fonts policials asseguren que el noi es va lliurar voluntàriament i que se'l veia emocionalment afectat. El Departament de Recerca Criminal es va fer càrrec de les diligències, encara que el cas sembla força clar. Volodymyr s'enfronta ara a una pena d'entre 15 i 20 anys de presó.

Volodymyr, l'estudiant modèlic

Volodymyr era un estudiant modèlic que mostrava una gran passió pels cotxes i que tenia una vida social activa. El mateix dia de l'assassinat havia canviat el seu estat del Facebook anunciant que tenia parella. Això indica que probablement esperava més de la seva trobada amb María.

Imatge de Volodymyr, l'assassí.
Volodymyr, l'assassí de María. | Novy Cas

 

Els experts creuen que es va citar amb la Maria amb la intenció de formalitzar la seva relació, però que aquesta el va rebutjar. La sensació de rebuig i menyspreu, i fins i tot d'engany i d'abandonament, van portar el jove a un estat d'alienació. Va treure tota la ira necessària per cometre un crim tan brutal.

No obstant això, era conscient del que feia, com ho demostra el fet que va inventar una coartada. Només el pas dels dies i el pes de la consciència li van fer entendre el que havia fet, i va aparèixer el penediment. El fet de la confessió pot ser un atenuant per a la condemna.