Set detinguts en una nova operació contra l'exportació de marihuana cap a Europa

La Policia Nacional ha detingut les persones a Tordera i Blanes on tenien quatre cultius 'indoor' per conrear droga per ser venuda després a narcos europeus

La Policia Nacional ha arrestat set persones que formaven part d'una banda dedicada al cultiu de marihuana instal·lada a Blanes i a Tordera. Els integrants d'aquest grup delictiu, tal com ha informat la policia en una nota de premsa, conreaven aquest tipus de droga per després exportar-la a països europeus. En els escorcolls durant l'explotació de la investigació la Policia Nacional ha intervingut 170 quilos de marihuana en dues fases de l'operació, a la frontera amb França i als escorcolls.

Una gran quantitat de marihuana va encendre les alarmes a França

Des de l'any 2017 que la policia anava darrere d'aquesta banda d'ençà que van trobar a Marsella, amb la col·laboració de la policia francesa, uns traficants amb 90 quilos de marihuana que havien pogut entrar a territori gal provinent de Girona. Després de diverses gestions, els agents van constatar que els detinguts es dedicaven a gestionar cultius de marihuana tipus indoor, normalment en habitatges ocupats o llogats per a aquesta finalitat, on s'establien unes instal·lacions perfectament equipades amb làmpades halògenes de gran potència per subministrar la calor suficient a les plantes.

També comptaven amb transformadors i ventiladors per regenerar l'aire de l'interior, aparells d'aire condicionat per disminuir la calor de l'estada i extractors per treure l'aire a l'exterior. El grup tenia contacte directe amb altres traficants de França i Alemanya, que recollien la droga empaquetada i la traslladaven als seus països, on el preu de la marihuana es multiplica. Els principals investigats controlaven diversos cultius, i usaven a persones de nacionalitat estrangera amb manques econòmiques perquè els custodiessin, als qui pagaven el lloguer de l'habitatge i els lliuraven setmanalment petites quantitats de diners.

No es descarten més detencions

El passat mes d'abril també van ser interceptats 110 quilograms de marihuana ocults en un cilindre metàl·lic que es trobava dins d'una furgoneta amb matrícula alemanya. El conductor va ser detingut al terme municipal de la Jonquera quan intentava abandonar l'Estat per entrar a França amb la droga i la policia ho vincula a la xarxa que s'ha pogut desmantellar ara en aquests dos municipis catalans.

La Policia Nacional ha explotat aquesta setmana la darrera fase de la investigació i després de diversos mesos es van fer escorcolls en set domicilis, cinc a Tordera, al Maresme, i dos a Blanes, a la Selva, on es van poder desmantellar quatre cultius de marihuana i es van confiscar 60 quilos de droga. No han transcendit les nacionalitats dels detinguts. Els investigadors no ho han volgut fer públic, ja que no han donat per tancada la investigació i creuen que poden detenir més persones relacionades amb aquesta banda.


Comentaris

envia el comentari