Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mario, el cadet d'El Olivar mort a Saragossa

Mario, el nen de 14 anys mort en un desafortunat succés quan anava amb patinet

La família a trencat el silenci després de conèixer el contingut de l'atestat policial de l'accident

Saragossa segueix consternada per la mort de Mario, un adolescent de 14 anys, quan anava en patinet a trobar-se amb un amic. El menor va ser atropellat per un autobús de la línia 57 a l'avinguda Via Ibèrica, dijous de la setmana passada. Ja es coneix el contingut de l'atestat policial de l'accident.

Segons ha revelat El Periódico de Aragón, la investigació policial conclou que el xofer de l'autobús va cometre una infracció. Apunta que no va respectar la prioritat del patinet, i això va provocar l'accident amb conseqüències fatals. Per això serà citat a declarar, imputat per un delicte d'homicidi imprudent.

Cal recordar que el conductor de l'autobús va donar negatiu a les proves d'alcoholèmia i drogues. Tot i això, l'atestat policial assenyala una imprudència i la jutgessa d'instrucció el cita a declarar en qualitat d'imputat. La família de Mario ja coneix la decisió i ha anunciat una decisió.

La família de Mario prendrà mesures

La família de Mario, l'adolescent de 14 anys atropellat mortalment per un bus urbà, denunciarà el conductor i l'empresa. Així ho han confirmat després de conèixer l'atestat policial que assenyala la temeritat del xofer. Segons la investigació, el noi a patinet tenia prioritat quan va ser atropellat.

Foto d'una parada de bus a Saragossa.
L'accident va tenir lloc a la Via Ibèrica amb el bus 57 | soydezaragoza.ez

El cas està en mans del Jutjat d'Instrucció número 10 de Saragossa, la titular del qual ha cridat a declarar el xofer de l'autobús. El conductor està imputat per homicidi imprudent i l'empresa com a responsable civil subsidiari. Així ho ha demanat la família de Mario a través dels seus advocats.

La decisió afecta, per tant, Avanza, l'empresa contractant del transport públic a la ciutat de Saragossa. Tant el xofer com l'empresa hauran de respondre per la mort del jove, que es podria haver evitat. Segons la família, ningú de l'empresa s'hi ha posat en contacte per donar-los el condol.

El pare trenca el silenci

La família de Mario ha trencat el silenci després de conèixer els detalls de l'atestat i ho han fet a través del seu pare, Javier. Considera que l'atestat policial «neteja el nom de Mario» i és «un trist consol» per a ells. «Ens ajudarà a superar aquests moments de buit absolut», ha dit en el dit mitjà aragonès.

Javier Azúa és un prestigiós metge de la capital aragonesa, que ara ha de bregar amb la terrible mort del seu fill. De moment ja han demanat a l'ajuntament de Saragossa una revisió urgent del pla de mobilitat. L'objectiu és evitar més accidents, que ja s'han cobrat nou vides aquest any.

L'atestat assenyala que el conductor de l'autobús va cometre una infracció greu del codi de circulació vial. Apunta que «no va respectar la prioritat del pas perquè no va aturar-se en el pas habilitat per a vianants, ciclistes o patinets». La víctima mortal travessava correctament el pas de zebra amb el patinet, segons la policia.

De 1 a 4 anys de presó

L'accident va tenir lloc dijous 10 de novembre, a les 18.15 hores, a la intersecció entre l'avinguda Via Ibèrica i el carrer Argualas. «El fet d'accedir a una via diferent per on se circula, indica assegurar-se de la presència de vianants o ciclistes. I això és independent de la prioritat de pas», va indicar l'atestat.

Foto del camp de futbol El Olivar de Saragossa.
Dol a 'El Olivar' de Saragossa per la mort de Mario | CatalunyaDiari

Segons l'escrit, cal tenir especial cura quan hi ha elements com a passos de vianants. Així ve regulat al Reglament General de Circulació. Afirmen que amb independència de la prioritat de pas, va cometre una infracció perquè no va comprovar si creuava algú pel pas de vianants.

L'autobús va impactar fortament contra el patinet de Mario, i el jove va morir mentre era assistit pels serveis d'emergència. El xofer del bus roman de baixa laboral des d'aleshores, tal com ha confirmat l'empresa. L'homicidi imprudent està penat a Espanya amb 1 a 4 anys de presó.