YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Cues quilomètriques per una marxa de camions les Rondes de Barcelona

Una marxa lenta dels transportistes del Port obstaculitza la circulació des de les 06:00 hores d’aquest divendres

Importants retencions a les Rondes de Barcelona per una marxa lenta
Importants retencions a les Rondes de Barcelona per una marxa lenta | Cedida

Matí complicat a les Rondes de Barcelona. Una marxa lenta dels transportistes del Port obstaculitza la circulació des de les 06:00 hores d’aquest divendres, 23 de novembre, i a hores d’ara es registren cues que superen els 14 quilòmetres a la ciutat comtal.

Els transportistes, d’aquesta manera, intenten posar en relleu que l’Ajuntament barceloní no compleix l’acord al qual van arribar la setmana passada per a poder circular per la Ronda Litoral direcció nord.

Més de 14 quilòmetres de cues

És la dada que deixa la protesta i que complica, i de quina manera, la circulació a la B-20. Al punt de les 7:30 hores d'aquest matí es registren un total de 14 quilòmetres de retencions a la Ronda Litoral en sentit Trinitat. Augment ostensible, ja que a les 07:00 hores del matí les retencions eren només de 4 quilòmetres. 

La protesta, que està previst que acabi al voltant de les 3 de la tarda, compta amb la presència d’un centenar de camions, i a hores d’ara resten tallades les entrades 24, 25 i 30 en sentit Trinitat, tal com informen fonts de la guàrdia urbana.

 

La guàrdia urbana va començar a multar els transportistes

L’origen de la controvèrsia es remunta a la setmana passada, quan el consistori de la ciutat comtal i els treballadors afectats van arribar un acord on se’ls permetia circular per la Ronda Litoral fins a l’enllaç amb la via AP-7 o la sortida que va en direcció Mataró.

Però tan sols uns dies més tard que s’apliqués la nova mesura, i després de diverses jornades circulant per la zona amb total normalitat, la guàrdia urbana ha començat a sancionar diversos transportistes, amb multes que s’eleven fins als 500 euros. De fet, alguns dels camioners han rebut fins a cinc multes diàries.

L’acord contemplava la circulació de fins a 200 camions diaris

A conseqüència dels fets, ha quedat totalment dinamitada la possibilitat de fer que el trànsit de camions amb contenidors fos «compatible i permeable» amb la resta de mitjans de transport que circulen habitualment per la Ronda Litoral.

I és que segons el departament de Territori i Sostenibilitat, aquest era el principal objectiu de la mesura, la qual contemplava que poguessin circular fins a 200 camions diaris per la zona. De fet, estava previst que d’aquí poc s’iniciés la tramitació pertinent de la nova normativa, amb l’objectiu de fer operatiu l’acord al qual havien arribat. 


Comentaris

envia el comentari