ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Marypaz fabricarà calçat per 6,49 euros per evitar el concurs de creditors

Reduir en un euro la despesa suposa una millora de 4,2 milions

Imatge d'un dels establiments de Sabateries Marypaz | cedida

L'empresa s'ha decantat per aquesta mesura en el seu pla estratègic per deixar enrere el concurs de creditors. En un comunicat que va emetre el dimarts 27 de desembre, Marypaz ha anunciat que surt de la situació concursal després que hagi entrat a participar en el capital el fons nord-americà Black Toro, que injectarà un total de 30 milions d'euros.

El grup fundat per Ángel Aguaded el 1972 assegura que ha comptat amb «el suport de prop del 70% dels seus creditors corresponents a un valor d'uns 67 milions d'euros del total del passiu ordinari» i que l'acord «es completa amb un pla de pagaments a realitzar fins a desembre del 2019». Segons l'administrador concursal de la companyia que un jutge va designar, la reducció del cost mitjà del parell de sabates és «la palanca fonamental sobre el qual es basa tot el pla de viabilitat», justificant que «és el factor que singularment considerat provoca la major part de l'augment del marge brut i net del negoci».

Durant l'any 2012 el cost mitjà d'un parell de sabates era de 6,40 euros, però l'any passat es va incrementar fins als 8,84 euros, un total de 38%. Tot això comporta una pèrdua potencial de rendibilitat que es resumeix en 15 milions d'euros. La reducció d'un euro en el cost mitjà de fabricació d'unes sabates suposaria una millora de 4,2 milions d'euros.


Comentaris

envia el comentari