Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb fotos de l'assassí i la víctima i d'una mà amb anells de boda

Mata la seva dona el dia del seu casament davant dels convidats

Ella el va conèixer a la presó on complia condemna per homicidi, i es va enamorar d'ell

Stepan Dolgikh, un home rus de 35 anys, ha estat condemnat a 18 anys de presó per l'assassinat de la seva dona. El més sorprenent del cas és que la va matar el mateix dia del casament i davant dels convidats. La víctima, Oksana Poludentseva, va ser llançada per un barranc.

Segons els testimonis, l'home va començar a expulsar i colpejar la seva nova esposa per un tema de gelosia. Va passar durant la festa de l'enllaç, que se celebrava a una casa privada del llogaret de Chik. Stepan es va posar gelós pequè considerava que era un «comportament incorrecte» de la seva dona.

Després de retreure aquesta actitud a Oksana, la va emprendre a cops i puntades de peu amb ella fora de la casa. «La va agafar dels cabells, la va colpejar, la va empènyer cap al carrer, on també va seguir copejant-la al cos i al cap». Així ho explica l'investigador en cap d'aquest succés macabre.

Confessa haver-la matat

Oksana, de 36 anys, va morir a conseqüència de les lesions rebudes durant la pallissa. Ja sense vida, el seu cos va ser llençat per un barranc proper al lloc on se celebrava la festa. Feia tot just unes hores que s'havien donat el sí vull, però tot va acabar de manera tràgica.

Una imatge de la parella
Oksana i Stepan, el matrimoni | Xarxes Socials

La brutal pallissa va sorprendre els convidats que, en estat de xoc, es van veure temorosos d'intervenir-hi. El que sí que van fer va ser trucar a la policia, i una patrulla es va dirigir al lloc dels fets per aturar l'assassí. El noi va confessar els fets i ho va justificar com un atac sobtat de gelosia.

Stepan va declarar davant el tribunal que creia que la seva dona l'estava enganyant i per això la va colpejar. Però l'informe policial demostra que la va colpejar durant un temps prolongat, davant dels convidats. La va colpejar en òrgans vitals, al tors i al cap, amb la intenció de posar fi a la seva vida.

Es van conèixer a la presó

Encara que Stepan va admetre la seva culpabilitat durant la investigació, les autoritats no hi van trobar cap indici de penediment. L'home ja tenia antecedents per assassinat, però la seva dona creia que podia canviar. De fet, el va conèixer estant a la presó a través d'un amic.

Imatge d'Oksana i Stepan
Stepan ha estat condemnat per la mort de la seva dona | Catalunya Diari

La dona va començar a enviar-se cartes amb Dolgikh quan aquest complia condemna en un correccional per assassinat. «Ella realment l'estimava i estava esperant el seu alliberament per començar una nova vida», diu el seu amic. També confirma que ella era coneixedora dels antecedents del seu marit.

«Ella no va pensar que mentre beu alcohol o en un atac d'ira, una persona es pot passar del límit i cometre un delicte greu», afegeix. El seu marit no havia canviat, i quan va poder va mostrar el seu veritable caràcter. Oksana va pagar les conseqüències de la pitjor forma.

Víctima del masclisme

La violència masclista és una xacra molt present a Rússia, una societat amb un pes marcat de la tradició. En aquest cas, la víctima es va enamorar del botxí sabent la motxilla que carregava a l'esquena. La seva història ha causat una gran commoció a tot el món.

El judici contra Stepan va ser seguit amb molta cura pels mitjans russos i l'opinió pública. El cas ha generat una gran atracció al país, on molts posen l'accent en la passivitat dels convidats. Tot i això, els testimonis es defensen assegurant que van ser víctimes de la por.

Aquest cas posa de manifest també la difícil reinserció dels maltractadors, cosa que malauradament no va veure Oksana. Ella creia que podia domar el seu marit malgrat el passat que comportava. L'alcohol i la gelosia van ser suficients per treure el monstre que portava a dins.