Una persona disparant una pistola

Mata la seva parella d'un tret a València

La víctima va ingressar a l'hospital en estat de mort cerebral

Segona víctima de violència de gènere en el territori valencià. Este diumenge, Mónica Espinola Nevado, de 37 anys, ha mort en l'hospital la Fe de València, després de què el dissabte, presumptament, la seua parella, Juan Salvador, li disparés un tret al cap  a Vilanova de Castelló, a la comarca de la Ribera (València).

Segons ha avançat 'Levante-EMV', els fets s'han produït la matinada del dissabte en un xalet prop de la urbanització Monteluna, on la parella vivia d'ocupa. Una ambulància del Servici d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU) va assistir al lloc dels fets i va traslladar a Mónica fins a l'hospital, a on ingressà en la Unitat de Cures Intensives (UCI) en estat de mort cerebral. El diumenge de matí els metges certificaven la seua mort.

El presumpte assassí ha sigut detingut la mateixa matinada per un delicte d'assassinat  amb les circumstàncies agreujants de parentesc i produït per motius de gènere.

«És un psicòpata»

Tot i que no existien denúncies prèvies per violència masclista, un amic de la víctima ha afirmat que li arribà a confessar que «és un psicòpata». És més, Mónica l'havia deixat diferents voltes  des que començaren a viure junts fa dos anys, però sempre havia acabat tornant amb ell.

L'entorn de la víctima assegura que Juan Salvador és una  persona «molt calculadora, controladora i possessiva». A més, no era la primera volta que tenia actituds violentes amb Mónica, inclòs davant de la gent: en Nadal, el presumpte assassí va acudir a casa d'un amic d'ella, «trencà la porta i la va traure a estirons de monyo, i se la va endur a la força com si fora el seu amo i senyor».

També pots llegir...