Matí de desallotjaments okupes amb molta tensió a Barcelona

Hi ha detencions a l'institut abandonat on es va rodar 'Merlí' | Una empresa intenta expulsar sis famílies d'un bloc de Sants

Desallotjament
A principis d'abril els Mossos van detenir a l'edifici okupat una banda de lladres violents   | Twitter | @punsix

Els Mossos d'Esquadra desallotgen aquest dimecres l'institut abandonat on es va rodar 'Merlí', okupat per desenes de persones des que va acabar el rodatge de la sèrie. El desallotjament es produeix per ordre del jutjat social número 5 de Barcelona. També hi ha agents de la Policia Nacional per qüestions d'estrangeria, així com el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona i una empresa de recollida de gossos. La Guàrdia Urbana s'encarrega de tallar el trànsit.

Aquestes instal·lacions, situades al barri de Vall d'Hebron, estan okupades per famílies georgianes, però entre les persones que hi viuen també hi ha delinqüents. De fet, un dispositiu policial a principis d'abril va permetrela detenció d'almenys una desena d'ocupants que es dedicaven als robatoris en pisos.

Una empresa 'desokupa' intenta desallotjar sis famílies a Sants

L'empresa Desokupa ha entrat aquest dimecres a primera hora del matí en un bloc del barri de Sants, a Barcelona, per desallotjar les sis famílies que hi viuen, amb sis menors i onze adults, entre els quals una dona embarassada.

El Grup d'Habitatge de Sants, que sospitava que el propietari podria contractar aquesta empresa després que fa uns dies es trenquessin les negociacions per aconseguir un lloguer social per a les famílies, ha alertat els Mossos d'Esquadra perquè intervinguessin i fessin fora Desokupa. Agents de la Brigada Mòbil (Brimo) s'han situat davant l'entrada de l'edifici mentre que una cinquantena d'activistes i veïns s'han concentrat per donar suport a les famílies, que es troben en els seus habitatges.

Els Mossos estan recollint informació i garantint que Desokupa no actua amb amenaces, coaccions ni violència, segons fonts policials. Tot i així, la tensió es percep al lloc dels fets i algunes veus critiquen que la policia catalana no aturi el desallotjament.

També et pot interessar....


Comentaris

envia el comentari