Els membres de 'La Manada' ja estan en llibertat provisional

José Ángel Prenda, Jesús Escudero i Ángel Boza han estat els primers a abandonar la presó, i poc després també ho han fet Alfonso Jesús Cabezuelo i Antonio Guerrero

Los 3 miembros de 'La Manada' a su salida del centro penitenciario de Pamplona
Tres dels cinc membres de 'La Manada' a la seva sortida de la presó | CatalunyaDiari.cat

Els cinc membres de 'La Manada' ja estan en llibertat. Els primers a sortir del centre penitenciari de Pamplona han estat José Ángel Prenda, Jesús Escudero i Ángel Boza, que a les 18.00 hores d'aquesta tarda han trepitjat per primer cop l'exterior de la presó, després d'abonar els 6.000 euros de fiança que els ha imposat l'Audiència de Navarra. 

Els altres dos investigats, Alfonso Jesús Cabezuelo i Antonio Guerrero, que estaven tancats a la presó d'Alcalá-Meco, a Madrid, també han sortit en llibertat, però una mica més tard, aproximadament una hora després que els primers. Recordem que els cinc joves, condemnats a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual, van aconseguir la llibertat provisional després que ho demanés la seva defensa, al·legant que no hi havia, entre altres, risc de fuga o de reincidència. 

Los 3 miembros de 'La Manada' a su salida del centro penitenciario de Pamplona
Tres dels membres de 'La Manada' sortint del centre penitenciari de Pamplona | CatalunyaDiari.cat

 

Els jutges no han apreciat risc de reiteració delictiva o fuga

Els magistrats de l'Audiència de Navarra van justificar la posada en llibertat provisional els cinc investigats amb els arguments de la defensa. En concret, els membres de l'Alt Tribunal van assegurar que no s'apreciava un risc de fuga, en haver-se reduït «notablement» la pena que demanava l'acusació, i tampoc un risc de reiteració delictiva per la gran exposició mediàtica dels detinguts. 

Los 3 miembros de 'La Manada' a su salida del centro penitenciario de Pamplona
Els tres membres de 'La Manada' tancats al centre penitenciari de Pamplona, a la seva sortida  | CatalunyaDiari.cat

 

Els magistrats assenyalen que la decisió d'enviar-los a presó provisional es va vincular l'any 2017 amb les altes penes que demanaven les acusacions, i davant la imminent celebració del judici oral. Ara bé, actualment consideren que «aquestes raons han perdut notablement la força que, en el seu dia, van tenir». 

Amb tot, tant el Govern de Navarra com el mateix Ajuntament de Pamplona, que es van presentar com a acusacions populars, han revelat que recorreran la decisió, de la mateixa forma que també ho farà el Ministeri Públic. 

Els cotxes en els quals anaven tres dels cinc membres de 'La Manada'
Els cotxes en els quals anaven tres dels cinc membres de 'La Manada' | CatalunyaDiari.cat


Comentaris

envia el comentari