IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els membres de 'la Manada' van contractar a un detectiu per vigilar a la seva presumpta víctima de violació

La jove va donar el seu testimoni ahir al jutjat tot i que va evitar creuar-se amb els acusats

Imagen de los cinco miembros de 'La manada'.
Imatge dels cinc membres de 'La manada'. | Publico.

La jove madrilenya, que acusa de violació als cinc sevillans coneguts com 'La Manada', ha estat vigilada durant aquest últim any per part d'un detectiu privat que van contractar els cinc acusats per investigar-la i així elaborar un informe per a les defenses segons 'La Vanguardia'. Per la seva banda, el tribunal ha admès durant les qüestions preliminars del judici l'informe en el qual detalla la vida de la jove els mesos posteriors a la presumpta violació.

La jove ha intentat evitar Pamplona des de la nit dels fets
 

En el moment dels fets, la noia tenia 18 anys —actualment té 20— i no ha tornat a tornar a Pamplona des d'aquell fatídic dia. El passat 7 de juliol de 2016 va atestar davant la Policia Municipal en presentar la denúncia, va repetir el relat l'endemà davant el jutge i va marxar a Madrid.

Un parell de mesos després es va requerir de nou la seva presència perquè se sotmetés a un informe psiquiàtric, però es va dur a terme a Tudela, a 95 quilòmetres de Pamplona. Però ahir, no obstant això, no va poder evitar tornar a la ciutat. El tribunal que duu a terme el cas va considerar fonamental que expliqués la seva versió en persona i va desestimar la petició del seu advocat perquè se li permetés exposar el seu testimoniatge a través d'una videoconferència des de Madrid.

Cal assenyalar que la seva declaració ha estat crucial i va acaparar tota la segona sessió d'aquest judici, ja que va ser preguntada per set persones diferents: la fiscal, el seu advocat, els dos lletrats que representen a l'Ajuntament de Pamplona i al Govern de Navarra i els tres advocats que componen la defensa.

En primer lloc, la jove va ser interrogada, abans que els acusats, una cosa que no és l'habitual. El normal sol ser que la víctima tingui el benefici de ser preguntada després, una vegada hagi escoltat l'argumentació dels acusats, fet que afavoreix l'estratègia de l'acusació. La fiscal va demanar que s'invertís l'ordre de la sessió, però la Segona de l'Audiència de Navarra, que duu a terme el cas, no va accedir.

Per tant, el judici ha seguit el guió previst i els cinc acusats declararan el pròxim 22 de novembre, després dels testimonis i de la presentació de les proves pericials. Cal destacar que a més de la jove, en aquesta segona sessió només van declarar la parella que la va trobar plorant en un banc proper al portal on es van produir els fets i que va trucar a la Policia.

L'inici del judici
 

El judici va començar el 13 de novembre, amb la lectura als cinc joves dels delictes acusats, agressió sexual, contra la intimitat i robatori amb intimidació. A més, van haver de contestar a una pregunta: «Reconeix la totalitat o part dels fets?».

Tant José Ángel Prengui, com Jesús Escudero, Alfonso Jesús Cabezuelo i Ángel Boza van respondre que no reconeixien cap dels fets dels quals se'ls imputava. En canvi, el cinquè acusat, A.M.G., es va declarar responsable només del «furt» del mòbil de la jove.

En aquest cas, les mesures amb les quals s'està protegint tant a la denunciant com als acusats també han inclòs empaperar les finestres de la sala de vistes que donen a l'exterior per evitar que es puguin captar imatges de tot el que està passant dins, a més de sumar-se que el judici se celebra a porta tancada.


Comentaris

envia el comentari