ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Els membres de 'La Manada' compliran condemna en diferents presons

Seran enviats a les presons de Huelva, Sevilla, Salamanca, Cadis i Granada

La Manada
Els membres de 'La Manada' no compliran condemna a la mateixa presó | Catalunya Diari

Els cinc joves condemnats de 'La Manada' per un delicte de violació continuada l'any 2016 durant els Santfermins de Pamplona, compliran les seves penes en diferents presons d'Andalusia i Castella i Lleó, segons han confirmat fonts d'Institucions Penitenciàries.

Presons de Castella i Lleó i d'Andalusia

Concretament, Alfonso Jesús Cabezuelo complirà la pena en Topes, a Salamanca; José Ángel Prenda en Port III, a Cadis;  Ángel Boza anirà a la d'Albolote, a Granada; Jesús Escudero a la de Huelva i per part seva, Antonio Manuel Guerrero romandrà a la presó de Sevilla I, on es troba actualment al costat de la resta de membres. 

El trasllat serà competència de la Guàrdia Civil, a qui ja se li han notificat les informacions corresponents, pel que creuen que el trasllat es farà efectiu «en els pròxims dies», segons informen les mateixes fonts.

El Tribunal Suprem, el passat 21 de juny, va revocar la sentència que fins al moment s'havia dictat a 'La Manada' elevant les condemnes a 15 anys de presó dels cinc acusats per un delicte continuat de violació amb els agreujants específics d'acció conjunta de dues o més persones i a més a més, de tracte vexatori. El Tribunal va admetre doncs, de forma parcial, els recursos que van exercir la Fiscalia, la víctima i les acusacions populars de l'Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra.

A més d'aquesta pena, al guàrdia civilAntonio Manuel Guerrero se'l condemna a dos anys més de presó, és a dir, a un total de 17 com a responsable del delicte de robatori amb intimidació del telèfon de la víctima. La Sala també va incrementar l'import de la responsabilitat civil a la quantitat de 100.000 euros als quals té dret la víctima. 

No es podran apropar a més de 500 metres de la víctima

Els cinc estan inhabilitats durant el temps de la condemna, a més de tenir la prohibició d'apropar-se a més de 500 metres del domicili, lloc de treball o, en definitiva, qualsevol altre lloc que freqüenti la víctima durant els pròxims 20 anys. Una vegada complida la pena, els membres  quedaran 8 anys més sota llibertat vigilada.

La sentència, adoptada per unanimitat, considera que els fets succeïts durant els Santfermins de l'any 2016 corresponen a un delicte d'agressió sexual i no d'abús, que és el delicte per al qual estaven condemnats inicialment per l'Audiència Provincial com el Tribunal Suprem de Justícia de Navarra a 9 anys de presó.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari