rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Tres membres de ‘La Manada’, enxampats durant una escapada a la platja

Antonio Manuel Guerrero i Jesús Escudero han estat vistos a Cadis, mentre que ‘El Prenda’ ha preferit marxar a Eivissa
Els cinc membres de 'La Manada' juntament amb el seu advocat | Telecinco
 

 

Els membres de ‘La Manada’ ja poden gaudir de la vida en llibertat. Aquest ha estat el segon cap de setmana que han pogut gaudir des que el passat 22 de juny l’Audiència de Navarra decidís decretar la llibertat provisional pels cinc joves acusats de violar en grup a una noia de 18 anys durant els passats Sanfermines.

 

Una decisió que ha causat la indignació de gran part del país, i tota la ràbia ha estat bolcada en examinar detingudament cadascun dels moviments que realitzin els agressors a partir d’ara. Així doncs, aquest cap de setmana han estat vistos per diversos punts d’Espanya, tot i que ja s’han fet públics tots els seus passos.

 

Ara com ara sabem que José Ángel –més conegut com ‘El Prenda’–, ha estat vist a Eivissa, mentre que Antonio Manuel Guerrero –el guàrdia civil– i Jesús Escudero –el perruquer– s’han desplaçat fins a Cadis, on s’han deixat veure ben satisfets, i fins i tot han permès que la gent els fotografiï en un restaurant de El Palmar.

 

Antonio Manuel Guerrero després de baixar del seu vehicle a El Palmar, Cadis | Antena 3
 

Un cap de setmana de platja i relax

Aquests dos últims han estat enregistrats pel programa matinal ‘Espejo Público’, d’Antena 3, que els ha enxampat en exclusiva quan es disposaven a passar el cap de setmana duent a terme diverses activitats amb les seves parelles, familiars i amics.

 

En les imatges, es pot veure al guàrdia civil i al seu cosí, el perruquer, abans d’accedir a l’establiment i durant la seva estança en el mateix. Apareixen acompanyats «en perfecta normalitat», informa el periodista Nacho Abad.

 

Jesús Escudero en companyia de la seva família a El Palmar, Cadis | Antena 3
 

Per una banda el guàrdia civil, Antonio Manuel, hi va anar acompanyat de la seva dona i la seva filla. Guerrero haurà  d’assistir el dijous vinent a Pamplona després que el descobrissin intentant obtenir un passaport.

 

Però ni ell, ni Jesús Escudero, semblen sentir-se intimidats amb les mirades i comentaris de reprovació i fàstic que realitzava la gent del seu voltant, ja que en algun moment van arribar a saludar a tots aquells que els hi feien fotografies. Pel que fa a aquests testimonis, en va haver-hi algun que va pujar instantànies del moment criticant durament la posada en llibertat dels violadors.

 

‘La Manada’, víctimes d’un boicot general

La posada en llibertat i posterior arribada dels membres de ‘La Manada’ a Sevilla va provocar molta expectació entre la població d’allí i la de la resta de la península. Això és degut al descontentament i la indignació que ha envaït a molta gent arran la decisió de l’Audiència de Navarra de decretar llibertat provisional fins que existeixi una sentència definitiva.

 

Com a resposta a la polèmica, molts comerços van fer una crida general per dur a terme un boicot als agressors. Els col·lectius feministes de Sevilla, per la seva banda, van organitzar una campanya per tal d’aïllar aquells establiments i negocis que no els vetessin l’entrada o que els oferissin treball.

 

Per la seva banda, els cinc acusats han volgut reivindicar el seu dret «a fer una vida normal» i a disposar de privacitat, després la resposta gairebé unànime que s’han trobat en sortir. Malgrat els seus desitjos i les seves peticions, durant aquests dies s’han fet públiques les seves dades personals a través de xarxes socials, així com les seves adreces i els números de DNI.