IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els membres de ‘La Manada’ ja tenien conductes delictives abans de l'incident de la violació múltiple

Tres d'ells amb antecedents penals i altres tres ultres del Sevilla Biris

'La Manada' durante los Sanfermines, momento en que son interceptados por la policia
'La Manada' durant els Sanfermines, moment en què són interceptats per la policia | Cedida

El judici a ‘La Manada’, els presumptes violadors d'una jove durant els Sanfermines de 2016, està a punt d'arribar a la seva fi. Avui, la fiscal del cas ja havia manifestat en el seu informe, que veia el veredicte clar i que la declaració de la víctima resultava completament creïble mentre que els acusats mostraven contradiccions en punts importants de la seva història.

L'advocat de l'acusació, de fet, està completament convençut que ha guanyat el judici, i és qüestió d'esperar tan sols una mica més per conèixer la resolució final. No obstant això, com recull el diari 'ABC', sembla que els acusats ja s'havien ficat en problemes abans de l'incident i que tots manifestaven una forma de ser abocada a la delinqüència i els excessos.

Una vida abocada al delicte

De fet, el citat mitjà, comença comentant que tres dels cinc eren membres de la penya ultra del Sevilla Biris, la qual cosa ja els deixa implícita certa inclinació a la violència i el descontrol. Altres tres, directament, compten amb antecedents penals.

Alfonso Jesús C.I. el militar, pertany a la UME, Unitat Militar d'Emergència a Morón de la Frontera i compta amb diversos antecedents per desordre públic, baralla tumultuària i lesions. De fet, l'any 2015 va ser condemnat a dos anys de presó per un delicte de lesions.

Ángel B.F. compta amb delictes de robatori amb força a més d'altres en contra la seguretat viària.

Antonio Manuel G. el guàrdia civil de 'La Manada', va ser l'instigador d'un altre procés penal molt semblant el judici del qual tindrà lloc el pròxim 2018. Mentre realitzava les pràctiques en Pozoblanco, Còrdova, va reunir a la resta de membres per celebrar les festes de la localitat de Torrecampo, on suposadament van abusar d'una jove que estava en un estat de semiinconsciència i a la qual també van gravar i van deixar amb la roba estripada i «completament despullada al seient de darrere» del vehicle.

'La Manada'
'La Manada' | Cedida

 

José Angel P. M. tenia antecedents per baralla tumultuària. De fet, va ser condemnat a dos anys de presó per un delicte de robatori amb força comès l'any 2009. Ell és un dels seguidors de la penya ultra dels Biris i, suposadament, seria el responsable de trobar a Agustín Martínez Becerra, qui seria el seu advocat en tot aquest judici.

Jesús I.D. no tenia antecedents i exercia de perruquer en un saló de bellesa.


Així, com es veu, cap d'ells pot esgrimir com a defensa haver portat una vida exemplar i lliure d'incidents. Només Jesús I.D., sembla ser el més moderat del grup. No obstant això, la seva associació amb la resta de membres de 'la Manada', fa pensar en quantes coses tindrien en comú. En resum: tendències narcisistes, patrons donats a la ultra violència i poc respecte a la llei, són el brou de cultiu idoni per a la conducta delictiva.


Comentaris

envia el comentari