El grup va entrar a diverses tendes Apple de Barcelona

Un menor de 13 anys i 4 dones roben 47 Iphones a Barcelona

Els mòbils sostrets estan valorats en més de 50.000 euros

Un grup format per quatre joves romaneses i un menor de 13 anys van aconseguir enganyar la seguretat de diversos establiments de la coneguda marca Apple de Barcelona fins al punt de robar un total de 47 Iphones valorats en més de 50.000 euros en només dues setmanes, segons explica 'La Vanguardia'.

Tots cinc utilitzaven sempre el mateix sistema per a cometre robatori tot  actuant de forma coordinada i es repartien les funcions per no deixar-se cap detall.  El grup es posava al voltant d'uns dels prestatges de la tenda per tal de tapar amb el cos el material que anaven a robar. En aquest moment el menor d'edat es posava a sota de l'aparador per tal d'arrancar tots els cables que mantenen els mòbils aferrats a la taula. Posteriorment utilitzaven  un imant per desactivar les alarmes dels Iphones. Els robatoris eren tan ràpids que una tarda van aconseguir sostreure deu mòbils alhora.

Arrestades pels agents de seguretat 

Les quatre dones i el menor van ser retinguts pels vigilants de seguretat de la tenda de La Maquinista el passat 25 de juny enmig d'un dels robatoris. Tot seguit van ser detingudes pels Mossos d'Esquadra.  Les quatre dones tenen antecedents per fets similars però van quedar en llibertat  després de passar a disposició judicial.

Els agents van formalitzar un escrit on informaven la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) on alertaven de la situació del menor, ja que  un familiar directe l'estava utilitzant per participar en els robatoris. El menor finalment va ser retornat a la seva mare. 

També et pot interessar...