rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Un menor de 3 anys mor per meningitis al Regne Unit

El petit va morir el passat 27 de març
Hector Kirkham, el menor de 3 anys que ha mort de meningitis. | Mirror

 

Un nou cas de meningitis, en aquest ocasió al Regne Unit, ha provocat la mort d'un nen de només 3 anys. Ell era Hector Kirkham i vivia amb els seus pares a la localitat anglesa de Lancaster. El petit va morir la setmana passada després de ser atacat pel devastador virus.

 

Els seus pares van portar-lo a l'hospital de Royal Lancaster quan van començar a detectar en ell símptomes d'algun tipus de malaltia. Allà el van tenir en observació durant hores però finalment la meningitis va poder amb ell, el menor va morir el dimarts a la tarda.

Els pares del nen, destrossats

Ara els seus pares es troben completament enfonsats per la terrible pèrdua, així i tot han aconseguit reunir una mica de forces per fer unes declaracions al mitjà de comunicació anglès 'Mirror' com a homenatge pel seu fill: «El nostre preciós, desvergonyit i feliç noi, Hector, ens ha deixat aquest 27 de març. Hector era perfecte en tots els sentits, tot el nostre món, la nostra llum, el nostre gran millor amic».

 

No és aquest l'únic missatge que han volgut deixar. Amb l'objectiu de què cap altra pare passi pels que ells han hagut de passar, els progenitors del petit adverteixen que s'ha d'anar molt alerta: «Instem a tots els pares a tenir un ull obert davant qualsevol senyal o símptoma de meningitis. Busqueu ajuda mèdica urgentment, no us demoreu».

 

La meningitis neumocócia, una malaltia devastadora

Aquesta malaltia és en realitat una malaltia bacteriana que provoca la mort del 50% de les persones que pateixen, els més petits de la casa són especialment sensibles a ella i tenen més risc que les persones adultes. La meningitis es pot transmetre amb el contacte amb altres persones infectades, sigui a través de petons o esternuts, per exemple.

Símptomes de la meningitis

És important doncs conèixer els símptomes d'aquesta infecció per detectar-la com més aviat millor. Aquests símptomes poden ser: mal de cap, febre elevada, sensibilitat a la llum, rigidesa al coll, vòmits, disminució de l'estat de consciència i respiració accelerada.

 

Segons l'OMS, des de fa anys existeixen diferents vacunes de prevenció contra aquesta malaltia que es calcula que mata aproximadament unes 500 persones cada any. La majoria d'afectats són nens petits i bebès, i un de cada deu no aconsegueix salvar la vida.