La menor que va denunciar els jugadors de l'Arandina per abusar d'ella podria haver enviat uns audios explicant-ho

La investigació se centra també en un vídeo que ella mateixa va publicar a les xarxes i on apareix amb actitud «pacífica i amistosa»

Jugadores de la Arandina detenidos por presunta agresión sexual a una menor de 15 años
Els jugadors de l'Arandina detinguts per la presumpta agressió sexual a una nena de 15 anys | cedida

Aquest dimarts, 2 de gener, la instrucció del cas que acusa 3 jugadors de futbol de l'Arandina d'haver abusat sexualment d'una noia de 15 anys a Aranda de Duero, s'ha centrat en les declaracions en relació a un vídeo i uns àudios existents sobre els fets que van passar el passat 24 de novembre.

L'advocat d'un dels acusats, Rafael Uriarte, ha explicat que al vídeo pel qual han declarat avui els sospitosos, hi apareix la noia amb els 3 nois i una quarta persona no identificada. A més, parla de l'existència d'uns àudios que s'han inclòs a la investigació en què la noia, segons l'advocat, «presumia» d'haver mantingut relacions amb els tres nois.

Una cinquena persona apareix al vídeo

Segons ha explicat l'advocat, les imatges, de només 4 segons de duració, mostren una altra persona que no és ni la noia ni els 3 jugadors i que encara no ha pogut ser identificada. Tot i això, l'advocat parla d'una actitud «pacífica i amistosa». Segons sembla, el vídeo va ser publicada per ella mateixa a la xarxa social Musical·ly. 

Els àudios, clau per a determinar què va passar aquella nit

L'advocat continua relatant el procés dient que la jove «presumeix d'haver mantingut relacions amb els tres jugadors» i que ella mateixa alerta que «si aquests nois se'n van de la llengua i ella ha de dir alguna mentida, les diria». «Més o menys, si haig d'inventar-me alguna cosa, me l'invento», continua l'advocat.

Rafael Uriarte ha declarat als mitjans que lamenta que en aquest cas sigui la defensa qui «ha de demostrar el que no va passar», però també creu que la situació està canviant i que les declaracions i les proves estan «desmuntant el castell de cartes que s'ha fet al voltant de la denuncia». 

D'altra banda, l'advocat insisteix que els jugadors no van mantenir relacions amb la jove i que, si hi va haver tocaments aquella nit, va ser per part d'ella: «era ella la que tocava».

Tot i les proves i les seves paraules, si el jutge considerés que no hi va haver violència i que la relació va ser consentida, els tres joves encara s'enfrontarien a un delicte d'abusos sexuals perquè la noia no tenia 16 anys en el moment dels fets. El Codi Penal espanyol considera que qualsevol relació sexual amb una persona menor de 16 anys és un delicte, sigui o no consentida.

Els joves, a presó

Els tres joves detinguts encara es troben a presó després de la mesura preventiva que va prendre un jutge, i l'advocat creu que és una mesura innecessària, ja que no hi ha cap perill per part dels joves: «No hi ha proves per destruir, ni risc de fuga, ni possibilitat d'apropar-se ni a la noia ni tan sols a Aranda».


Comentaris

envia el comentari