Els Mossos qüestionen la versió de la menor agredida sexualment a la sala 'Razzmatazz'

Les relacions sexuals podrien haver estat delictives degut al consentiment viciat de la menor a causa del seu estat de consciència arran del consum de drogues

Imatge de la façana de la sala de concert Razzmatazz de Barcelona.
Imatge de la façana de la sala de concert 'Razzmatazz' de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra sospiten que els dos detinguts per una suposada violació múltiple a una menor a la sala de concerts 'Razzmatazz' de Barcelona podrien haver aprofitat que la noia anava beguda i sota els efectes de la marihuana per mantenir-hi relacions sexuals. Així es desprèn del seu atestat policial, lliurat aquest dimarts al jutjat de guàrdia. En aquest sentit, considera que la suposada agressió sexual no va succeir com va denunciar la menor, però les relacions sexuals podrien haver estat delictives pel consentiment viciat de la menor a causa del seu estat de consciència. Els dos arrestats a l'aeroport del Prat quan fugien del país han negat la versió de la noia i han quedat sota custòdia policial.

Segons han explicat fonts jurídiques, l'atestat policial recull els dubtes que hi ha sobre la versió de la menor, dubtes que també manté la família de la noia. Així, entre la versió de la noia, la dels sospitosos, alguns testimonis i les càmeres de videovigilància, els Mossos descarten de moment que la suposada agressió sexual succeís com va relatar la menor inicialment. La noia, de 17 anys, va denunciar que tres homes l'havien violada la matinada de dissabte en un dels camerinos del 'backstage' —una zona reservada per a artistes i convidats— de 'Razzmatazz'. La víctima va explicar que es trobava en un camerino amb un menor d'edat, cantant d'un grup de rap que acabava d'actuar, quan un grup d'homes va entrar i tres d'ells la van violar.

Les gravacions de l’entrada sala reservada

No obstant, segons les càmeres de videovigilància del 'backstage' visionades pels investigadors dels Mossos, en cap moment hi va haver tres homes alhora dins del camerino amb la menor. Així, segons una conclusió preliminar de la policia, la noia hauria estat una estona dins del camerino amb el cantant del grup de rap, tots dos menors d'edat sols. Després hauria entrat un col·laborador del grup, major d'edat, amb qui hauria tingut relacions sexuals amb preservatiu. El cantant hauria sortit del camerino i més tard podria haver entrat un segon adult. El tercer adult no hauria estat més de 30 segons dins de l'habitació.

Els dos homes, majors d'edat, encara detinguts

Els dos homes van ser detinguts per no haver-se presentat a declarar davant la policia i pretenien marxar al seu país, els Estats Units, amb un passaport que els havien duplicat al consolat. La policia va retirar els passaports de manera preventiva als tres identificats per la suposada violació múltiple, que en un primer moment no van ser detinguts a l'espera d'esclarir el seu grau de participació en els fets i com van succeir. Els dos detinguts havien d'anar a declarar aquest dilluns davant la policia però no s'hi van presentar.

Quan els dos homes no es van presentar a la comissaria a declarar, els Mossos van engegar un dispositiu de recerca que va acabar amb les dues detencions a l'aeroport del Prat. Els dos individus, de 28 i 30 anys, han explicat que sis persones van entrar a la seva habitació d'hotel, tres uniformats com a policies i tres que no hi anaven. Els tres uniformats van marxar i els tres no uniformats els haurien decomissat els passaports sense donar-los cap justificant. Això els hauria provocat temor i per aquest motiu van anar al consolat a demanar un duplicat per poder sortir del país. Després de declarar davant del jutge, se n’ha ordenat la prorroga de la detenció i hauran de tornar a les garjoles dels Mossos d’Esquadra i hauran de declarar demà, dimecres, 6 de juny, davant del jutge.


Comentaris

envia el comentari