Menors dormen en una comissaria de Barcelona per la sobreocupació de centres

L’arribada de menors estrangers no acompanyats —segons els Mossos en dos mesos n'han arribat més de 950 i en tot l'any se n’han acollit uns 2.000— és una problemàtica creixent a Catalunya
La comissaria dels Mossos a plaça Espanya de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Almenys 7 menors d’edat estrangers haurien fet nit el passat dimarts, 18 de setembre, a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de l’Eixample de Barcelona a causa de la sobreocupació que pateixen els centres de menors. Segons avança la ‘Cadena SER’, els menors esmentats haurien dormit en diversos bancs de fusta situats al vestíbul de la seu que els Mossos tenen a Plaça Espanya.

 

Una circular enviada a les comissaries, de fet, alertava «la Direcció d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) no disposa de cap centre per ingressar menors encara que sigui de manera provisional». Per la qual cosa, doncs, els Mossos d’Esquadra s’havien de fer càrrec de manera provisional de l’atenció dels joves nouvinguts i restar a l’espera de trobar-los-hi una ubicació futura.

 

Joves estrangers dormint al vestíbul dels Mossos

Segons el mitjà citat anteriorment, els joves s’han  presentat a l’oficina citada, i en veure que les gestions de trasllat cap a centres de menors no resultaven, els Mossos els han hagut d’oferir asil per passar la nit. Tot plegat, així mateix, rau en una directriu de la Generalitat que obliga els Mossos a acollir els menors en cas que els centres d’acollida pateixin algun problema d’’overbooking’.

 

L’atenuant del problema seria el tancament d’un centre obert al barri a la zona d’Hostafrancs. Des d’aleshores, de fet, s’han utilitzat les oficines de la Direcció General d’Atenció a la Infància de l’Avinguda Paral·lel. Centre que, de fet, ha arribat a acollir més de 70 menors d’edat al llarg de les darreres setmanes.

 

Arribada massiva de menors no acompanyats

L’arribada massiva de menors estrangers no acompanyats —en dos mesos n'han arribat més de 950 i en tot l'any se n’han acollit uns 2.000— és una problemàtica més que creixent i, de fet, aquestes xifres ja dupliquen les de l’any passat.

 

Segons confirma el mitjà citat, en aquest sentit, una trentena de menors d'edat malviuen en una zona de deixalles i runes de Can Batlló, on es dediquen a drogar-se, robar i veure.