IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Operació policial contra l'explotació de menors en centres de manicura de Barcelona

La Policia Nacional ha desarticulat la banda, que enviava noies, algunes d'elles menors d'edat, des del Vietnam per treballar en centres de Barcelona i de l'àrea metropolitana

Agents de la Policia Nacional entrant en un dels pisos de la banda, a Abrera.
Agents de la Policia Nacional entrant en un dels pisos de la banda, a Abrera. | Guillem RS

Des de primera hora del matí la Policia Nacional ha iniciat una operació contra l'explotació laboral en diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona amb escorcolls i entrades en diferents domicilis i locals d'estètica. Segons ha pogut saber CatalunyaDiari, la policia, de manera conjunta amb l'Europol, ha investigat una xarxa d'origen asiàtic que es dedicava a la captació de dones al Vietnam, alguna d'elles menors d'edat, i les portava cap a l'Estat espanyol per obligar-les a treballar en centre de manicura que la banda tenia instal·lats en molts punts del territori.

Entre altres llocs, a Catalunya, la policia ha detectat centres d'aquesta organització criminal a Barcelona, Abrera, Sant Vicenç dels Horts, Vilanova i la Geltrú i Granollers. Des de les 7 del matí que la policia ha entrat als pisos que els caps de la banda, tots de nacionalitat vietnamita, tenien als municipis on també tenien els centres. En totes les entrades s'han fet més de 50 detinguts, segons fonts policials.

Agents de l'UIP de la Policia Nacional davant del xalet d'un dels caps de la banda.
Agents de l'UIP de la Policia Nacional davant del xalet d'un dels caps de la banda. | Guillem RS

 

En aquests pisos, i segons han explicat fonts policials, els responsables de la banda també hi tenien vivint a les noies que obligaven a treballar als seus centres d'estètica. Amb l'entrada i escorcolls dels domicilis, com un d'alta gamma en una urbanització d'Abrera, la Policia Nacional també ha pogut alliberar diverses dones, algunes menors d'edat, que estaven a les cases amb els seus presumptes raptors. La policia també ha entrat als centres d'estètica on hi havia les noies per recopilar informació i, alhora, poder alliberar les que ja estaven als llocs de treball. Les noies havien contret un prèstec amb la banda i l'havien de retornar treballant, sense cobrar res de res.

Investigació iniciada des de Barcelona però activa a tot l'Estat

L'operació ha de permetre la detenció de tots els membres de la banda i els seus líders i també poder ajudar a les noies a recuperar la normalitat. Aquesta operació, i segons ha sabut CatalunyaDiari, es va iniciar per una investigació de Barcelona, que la Unidad Central de Redes de Inmigración Ilegal y Falsedades Documentales (UCRIF) de la Policia Nacional va compartir amb la UCRIF central i també amb Europol, que avui també està col·laborant en la fase d'explotació. L'operació s'ha fet de manera simultània a tot l'Estat espanyol, però és a Catalunya on aquesta banda tenia més presència. A Abrera s'ha detingut un dels líders de la banda i la seva parella.

Des de la Policia Nacional encara no s'ha donat una xifra de detinguts ni de dones que s'han pogut alliberar en tota l'operació tot i confirmar que s'han fet una desena d'entrades i escorcolls en diversos punts de l'àrea metropolitana.

Imatges en vídeo de l'operatiu i dels detinguts


Comentaris

envia el comentari