ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Menors immigrats destrossen l'alberg del Carme, a Manresa

Els joves, procedents del Maresme, havien de passar l'estiu a les instal·lacions
Imatge de l'alberg del Carmen, a Manresa | Google Maps

 

El grup de seixanta menors immigrants que van ser acollits a l'alberg del Carme de Manresa van destrossar-ne les instal·lacions durant la seva etapa residint-hi. Així ho han confirmat des del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que han detallat els successos ocorreguts durant aquest estiu.

 

Els joves van arribar a la capital de Bages procedents del Maresme, on tenen el seu alberg de referència. El 28 de maig van desplaçar-se a la seva nova residència temporal, en la que havien de romandre, en teoria, fins al setembre, encara que van haver de fer les maletes el 17 de juliol.

 

Segons han detallat les fonts consultades, el motiu de la seva marxa precipitada va ser a causa de les destrosses que van provocar a l'equipament de les instal·lacions. No ha estat possible obtenir informació més concreta per la negativa de la Generalitat a oferir-ne detalls.

 

L'alberg del Carme, destrossat

El motiu de l'hermetisme presentat en aquestes últimes setmanes ve amb l'argument que es tracta de menors tutelats, motiu pel qual no seria beneficiós difondre tota la informació. De la mateixa manera, l'alberg també evita concretar la situació, remetent que ha de ser Joventut qui l'ampliï.

 

Des d'allí, es deriva la polèmica fins al departament anteriorment esmentat —Treball, Afers Socials i Famílies—, perquè posteriorment sigui l'Ajuntament de Manresa qui s'encarregui per no confirmar ni desmentir els fets, recordant que els menors es troben sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència.

 

Visita temporal a Manresa

El motiu del trasllat temporal dels menors immigrants, procedents del Maresme, va ser a causa que el seu alberg de referència tenia previstes unes activitats de lleure durant l'estiu, pel que era necessari comptar amb la totalitat de les instal·lacions, requerint el seu trasllat temporal.

 

Aquest contratemps no el patia l'alberg del Carme de Manresa, que fins i tot va informar que tenia previst tancar uns dies durant el mes d'agost. Per això, els menors van ser traslladats al centre per passar el període assenyalat, encara que la seva actuació va acabar estant fora de control.

 

Es tracta de menors, d'origen immigrant, que han arribat sols al país, motiu pel qual no compten amb cap referència adulta a Catalunya. Des del departament van assegurar que els incidents van ser de caràcter puntual i, sense assenyalar-ne la dimensió, van afirmar que estaven solucionats.