rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada día al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

URGENT

🔴 Quim Torra crida l'independentisme a reprendre la «ruptura democràtica»

Mercadona i Lidl competeixen per oferir millors condicions laborals als seus treballadors

Les dues empreses paguen entre un 40% i un 60% més que altres grans superfícies
Imatge dels establiments de Lidl i Mercadona | Cedida

 

La guerra entre Lidl i Mercadona per dominar el sector 'low cost' oferint productes de qualitat no sembla tenir guanyador, i ara també competeixen per oferir millors condicions laborals als seus treballadors. D'aquesta forma, segons informa 'El Confidencial', volen atreure el talent jove i eliminar els prejudicis que hi ha al sector. Per exemple, segons les dades recollides pel mitjà, un caixer acabat de contractar a Lidl cobra uns 1.371 euros bruts al mes, per treballar 40 hores setmanals, mentre que a Mercadona són 1.297 euros. En el cas del gegant valencià, el sou augmenta cada any un 11%, fins a arribar als 1.755 euros bruts al cap de quatre anys. Les fonts consultades pel mitjà citat asseguren que «el 80% del personal base porta més de quatre anys a Mercadona» i, per tant, la major part cobra el sou base, més les diferents bonificacions anuals. 

La política de l'empresa valenciana estableix primes per objectius, i l'any passat va repartir més de 300 milions d'euros entre el 98% de la seva plantilla. Per la seva part, Lidl no gratifica l'antiguitat, i es basa en les funcions i responsabilitats de cada treballador. D'altra banda, hi ha complements salarials que, en el cas de Mercadona, són d'1,71 euros per hora en horari nocturn, o per treballar a una temperatura inferior als zero graus. Lidl també paga 2,1 euros per hora per les mateixes raons.

 

Finalment, l'empresa valenciana ofereix 247,35 euros als que saben més idiomes, tot i que Lidl no contempla aquesta bonificació. Les dues empreses paguen entre un 40% i un 60% més que altres grans superfícies com Ikea, Eroski o Carrefour. L'objectiu no és ni més ni menys que lluitar contra la imatge de sous baixos, hores extra no remunerades o treballs en diumenges o festius sense cobrar cap bonificació, i oferir als joves feina i estabilitat econòmica.

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris