Més d'un centenar de treballadors del Metro, obligats a anar a l'especialista per l'amiant

TMB
El meto de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Els problemes arran d'haver detectat amiant en diversos vagons del metro de Barcelona signa un capítol més: més de 150 treballadors d'aquest servei han estat derivats a especialistes perquè validin o descartin problemes greus de salut . Segons informa Nació Digital, aquests han estat derivats al servei de pneumologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron, en unes visites fora del centre hospitalari. 

Tot just ara fa unes setmanes Transports Metropolitans de Barcelona reconeixia que la xifra de vagons afectats arribava gairebé als 100, concretament els que circulaven per les línies 2 i 4. Ja llavors es va anunciar que els treballadors serien sotmesos a una revisió mèdica. Dels prop de 400 treballadors, més de 150 visitaran ara un especialista, després que hagin estat sotmesos a una tomografia axial i els resultats aconsellin que siguin derivats a una segona visita.

Malestar entre els treballadors del metro per la confusió sobre l'amiant

Segons han explicat diversos treballadors a Nació Digital, els treballadors desconeixen si aquesta segona visita té realment relació amb l'amiant. TMB tan sols reconeix públicament 12 casos que tinguin a veure amb aquesta substància nociva, de manera que no entenen com s'han de computar aquests 150 casos. 

Cal recordar que TMB explicava a principis de gener que tots els casos afectats eren benignes, però que havien de sotmetre's a revisions periòdiques per un control exhaustiu. 

Amiant al metro de Barcelona

L'amiant és una fibra natural que destaca per tenir una bona resistència tèrmica. Destaca per la seva gran durabilitat i pel seu reduït cost. Els productes que contenen amiant no presenten risc per a la salut si les fibres d'aquest estan fortament unides, però poden ser perjudicial si els materials es trenquen o es desgasten.

Concretament, TMB va trobar amiant en planxes que s'havien utilitzat com a coberta. Un dels punts, per exemple, és el sostre d'uralita que cobreix l'estació de metro de la Verneda, que té una part tancada des de fa més de 10 anys. A més a més, l’amiant també es pot trobar en sales tècniques, estacions, canalitzacions, baixants i alguns sostres. Recentment, Transports Metropolitans de Barcelona va detectar amiant en pintures de vagons de metro.

L'empresa assegura que no hi ha cap perill per als usuaris, però un extreballador de l'empresa que ha passat un càncer de pulmó ha decidit presentar una demanda perquè es reconegui aquest càncer com una malaltia laboral, relacionada amb l'amiant.


Comentaris

envia el comentari