ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Un metge enganya a una pacient i la grava despullada amb una càmera a Barcelona

El facultatiu no va fer firmar cap document

Imatge d'arxiu d'una parella de Mossos d'Esquadra atenent una víctima d'abusos sexuals
La dona assenyala que l'actuació del metge va ser «absolutament irregular, il·legal i abusiva». | Mossos d'Esquadra

Tens una visita al metge i et demana despullar-te per fer una prova. Fins aquí tot correcte menys el moment en què el facultatiu treu una càmera amagada per gravar-te. Això és el que li ha passat a una pacient de l'hospital Sant Pau de Barcelona. La dona anava a fer-se una prova de la tuberculosi quan, tota nua, el metge va dir que estava elaborant «un estudi i que, si no m'importava, enregistraria la visita».

La dona va trobar sospitós que el metge tragués la càmera a mitja consulta. Malgrat això, va valorar positivament la mesura «per participar en un estudi científic en plena pandèmia». El doctor, un resident de primer any, va treure l'aparell i va començar a gravar. Tot això sense oferir cap document de consentiment per escrit a l'afectada.

Segons el diari Ara, després dels fets la dona va estar investigant i va comprovar que no existia cap investigació i que el metge va aprofitar la consulta per gravar-la sense roba. L'afectada va trucar a l'hospital i va denunciar al doctor, que ha estat expedientat per part de l'hospital de Sant Pau amb una 'falta greu'.

 

Una actuació «absolutament irregular, il·legal i abusiva»

La dona, a través de la denúncia que va tramitar a l'hospital i a Salut, assenyala que l'actuació del metge va ser «absolutament irregular, il·legal i abusiva». El vicepresident del Col·legi de Metges de Catalunya, Jaume Sellarès, assenyala que el doctor s'afronta a una sanció per 'falta greu' que pot suposar una amonestació i una suspensió de sou i feina de fins a 30 dies.

Detenen el president de l'Associació Islàmica de Cunit per abús sexual i violència domèstica

Un jutge del Vendrell investiga el president de l'Associació Islàmica de Cunit, Abderraman el Osri, per presumptes delictes d'abús sexual i violència domèstica. Fonts properes a la investigació han confirmat a l'ACN que se l'acusa d'haver abusat i maltractat una menor que tenia a càrrec, en uns fets que s'haurien prolongat durant almenys cinc anys.

El Osri, de 63 anys, va ser detingut dijous pels Mossos d'Esquadra juntament amb el seu fill, de 24 anys i també acusat d'un delicte de violència familiar. Els dos van passar diumenge a disposició judicial. El Ministeri Fiscal no va sol·licitar cap mesura cautelar, de manera que el magistrat va decretar la llibertat amb càrrecs amb una ordre d'allunyament de la víctima.

La investigació se centra ara a esclarir si els acusats haurien abusat de més víctimes. Segons apunten fonts coneixedores de la investigació, els darrers dies diverses menors han manifestat en seu policial haver patit abusos, però posteriorment no han ratificat aquestes declaracions davant el jutge. Abderraman el Osri va ser jutjat el 2010 juntament amb l'imam de Cunit per un delicte de coaccions a la mediadora de l'Ajuntament de Cunit. El jutjat penal de Tarragona els va considerar culpables, però posteriorment l'Audiència de Tarragona els va absoldre en considerar que no hi havia proves constitutives de delicte.


Comentaris

envia el comentari