Els metges diagnostiquen un càncer testicular a dos bessons en tan sols un mes de diferència

Expliquen la seva història per sensibilitzar als homes de la importància de realitzar-se revisions mèdiques periòdiques

Imagen de los dos gemelos.
Imatge dels dos bessons. | Daily Star

Dos bessons britànics que viuen a més de 400 quilòmetres de distància van rebre una de les pitjors notícies de la seva vida en tan sols un mes de diferència. Sean i Ryan Collard van patir el mateix càncer testicular i per aquesta raó, ara volen explicar la seva història a tothom per tal de sensibilitzar els homes a realitzar-se les revisions periòdiques que ajudin a diagnosticar aquest tumor en qüestió.

 

Cal assenyalar que Ryan Collard va ser diagnosticat de càncer testicular el passat 1 de setembre i el 21 del mateix mes, el seu germà bessó anomenat Sean va rebre el mateix diagnòstic.

 

Sean Collard havia visitat al seu germà feia pocs dies, quan de sobte va sentir una punxada a la part de l'engonal i va prendre la decisió d'anar al metge, tal com explica el mitjà de comunicació britànic 'Daily Star'. Després de realitzar-se la revisió, li van diagnosticar càncer testicular, igual que el que pateix el seu germà i pel que ja estava sotmès a tractament de quimioteràpia.

Volen conscienciar els homes

Cal destacar que els germans bessons britànics de 24 anys han volgut explicar la seva història a tothom perquè els homes siguin conscients de la importància que té portar a terme les revisions als testicles per tal de tenir un diagnòstic precoç d'un càncer que no té una edat concreta per desenvolupar-se.

 

Un dels bessons, concretament Sean, s'ha sotmès a una operació per extirpar el tumor i ha tornat a tindre una vida completament normal i sense cap problema.

 

Per una altra banda, Ryan no ha tingut tanta sort com el seu germà i continua estant en tractament, encara que ara està provant unes cèl·lules mare per tal de poder-se curar.

Apunta que el pitjor és que el seu diagnostico va ser tardà. «Això és el més frustrant», assenyala Ryan. En canvi, Sean, per la seva banda, se sent realment afortunat perquè si no hagués estat pel seu germà, ell no haguera estat tan insistent amb els controls mèdics.

 

«Recordo que els meus pares van rebre una trucada telefònica i van començar a plorar», expliquen els bessons al mitjà britànic. A més, insten a no avergonyir-se i destaquen que és realment important sotmetre's als controls periòdics per detectar aquest tipus de càncer durant els seus inicis.


Comentaris

envia el comentari