Metges holandesos programen un suïcidi assistit per a una jove amb múltiples trastorns psiquiàtrics

Segons apunten, la seva millora era impossible i patia un dolor insuportable

Imagen de Aurelia.
Imatge d'Aurelia, la jove a qui han programat el suicidi. | El Confidencial

El 31 de desembre de 2017, Aurelia Brouwers va rebre una de les trucades més importants de la seva vida, ja que un treballador de la federació holandesa de metges KNMG va aprovar la seva sol·licitud de suïcidi assistit.

  

  

havien aprovat definitivament la meva sol·licitud de suïcidi assistit

  

  

La jove té 29 anys i resideix a Deventer, a Holanda

  

  

  

  

 va començar a medicar-se amb antidepressius

  

  

e durant l'adolescència va començar a autolesionar-se i ha seguit fent-ho fins avui 

Aurelia va seguir diferents teràpies durant anys i va provar tot tipus de pastilles. A més, amb tan sols 21 anys va intentar suïcidar-se llançant-se per una finestra, però per sort el seu xicot en aquell moment, va arribar just a temps. «M'havia convertit en un seriós perill per a mi mateixa», relata.

Després d'això, va ingressar en una clínica mental. La jove va seguir més teràpies i altres medicaments, però no millorava de cap manera. Després de dos anys i mig, durant una discussió, va amenaçar una infermera amb un objecte punxant.

La seguretat del centre va prendre la decisió d'immobilitzar-la, i per culpa d'aquest fet la van expulsar del centre en qüestió. Tal com relata la jove, «en realitat estava molt contenta de sortir d'allà i orgullosa de poder tenir el meu propi apartament». El problema és que el que semblava una bona solució va acabar sent un error, ja que «l'ambulància havia de venir a casa unes tres vegades al mes pels meus intents de suïcidi».

A més, reconeix que «els veïns cridaven cada dos per tres a la Policia perquè estava molt frustrada i anava donant crits pel carrer. Després vaig començar a fer el mateix, però amb un ganivet a la mà. Els agents ja em coneixien, era evident que no els agradava».

Imagen de Aurelia.
Imatge d'Aurelia. | El Confidencial

 

Va acabar en una presó pels seus problemes

El gran problema va venir quan va discutir amb un amic a través de Facebook. «Em sentia molt frustrada, necessitava fer alguna cosa amb el meu dolor i la meva ment va entrar en un estat de bogeria. Vaig anar al soterrani de casa meva i li vaig calar foc. Ho penso ara i ... va ser la cosa més estúpida que he fet en la meva vida perquè vaig posar en perill a molta gent», relata la noia.

Aquest fet va arribar a judici i va ser sentenciada dos anys i mig de presó. Els seus advocats van demanar que la jove pogués complir la seva condemna en una clínica mental, però la proposta va ser rebutjada pels jutges. Per a ella, estar a la presó va ser «l'experiència més terrible de la meva vida».

A més, relata que els seus problemes van augmentar encara més, ja que «em vaig tornar més suïcida, no podia aguantar l'autoritat dels guàrdies, em passava el dia cridant que em volia morir. El meu trastorn límit de la personalitat se me'n va anar de les mans i em vaig tornar agressiva. Crec que les meves malalties es van intensificar a la presó».

Després de sortir de presó el desembre de 2016, va sol·licitar al seu psiquiatre l'eutanàsia. Llavors, el facultatiu li va suggerir la clínica De Hoop, un centre d'atenció psicosocial. Després de realitzar l'entrevista en el centre, «em van enviar una carta setmanes després per rebutjar-. Deien que els meus problemes eren massa difícils i que no sabien com tractar-los». La seva decisió llavors, va ser quedar de nou amb la seva psiquiatra i li va plantejar el seu desig de morir: «Ho havia desitjat durant sis anys».

Finalment, el seu psicòleg va aconseguir que li fessin l'eutanàsia. Per això mateix, Aurelia va preparar ahir a la nit un sopar en el qual va convidar a diversos amics per acomiadar-se. Els metges de la Clínica per al Final de la Vida li preguntaran avui per última vegada a la jove si realment vol morir.

En cas de contestar de forma afirmativa, li donaran una beguda mortal que ella mateixa es prendrà. Sobre si podria fer-se enrere, la jove ho té clar: «De cap manera. La meva única por és no ser capaç d'empassar-me el líquid o vomitar-lo, perquè és molt amarg. En cas de passar això, li demanaré als doctors que em posin la injecció. I tot, per fi, acabarà».


Comentaris

envia el comentari