IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mig miler de metges del sector concertat es manifesten a Terrassa

Els facultatius han demanat negociar amb Salut com ho han fet els dels CAP i hospitals públics

La sanitat concertada de Terrassa també vol negociar amb el departament de Salut
La sanitat concertada de Terrassa també vol negociar amb el departament de Salut | Cedida

Continuen les mobilitzacions dels metges, aquest cop els de la sanitat concertada de Terrassa. Els facultatius s’han mobilitzat durant el divendres al matí i han demanat que se’ls apliquin les mateixes condicions que han acordat finalment el departament de Salut i l’Institut Català de Salut, ICS.

La majoria d’assistents a la vaga d’aquest 30 de novembre han estat de la Mútua Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa, CST, gairebé mig miler de treballadors que s’han desplaçat des del CAP Sant Llàtzer i del CAP Rambla fins a les portes de l’Ajuntament on s’han reunit amb l’alcalde i altres portaveus.

Desigualtat entre la sanitat pública i la concertada

La sanitat concertada actualment representa el 20% de l’atenció primària a Catalunya i el 80% dels llits als hospitals, per això en Xavier Lleonart, president del sector d’hospitals concertats dels Metges de Catalunya, ha volgut denunciar que Salut no hagi negociat també amb ells, com ho ha fet amb els sanitaris del sector públic que finalment han desconvocat la vaga amb la qual han aturat els serveis durant quatre dies.

Els facultatius s'han mobilitzat pels carrers de Terrassa fins arribar a l'Ajuntament
Els facultatius s'han mobilitzat pels carrers de Terrassa fins arribar a l'Ajuntament | CatalunyaDiari.cat

Segons ha declarat Lleonart, «el Govern de la Generalitat s'ha dedicat a menysprear la sanitat concertada» i, tot i que «ens felicitem per l'acord que ha arribat amb l'ICS, això crea una gravíssima desigualtat». A més a més, l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, també s’ha sumat a la reivindicació perquè està preocupat per la situació que viu la ciutat: «no podem permetre que a Terrassa el servei sanitari sigui pitjor que a la resta del país».

Desconvocada la vaga de metges de Catalunya

Gairebé tots els CAP i hospitals de la ciutat formen part de la sanitat concertada, per això el president del sector d’hospitals concertats ha volgut expressar: «Una persona que visqui a Terrassa a partir a dilluns veurà l'atenció dels seus metges empitjorada en relació a l'atenció dels centres públics».

Tot i que la vaga de metges ha estat desconvocada, Lleonart ha deixat clar que les mobilitzacions encara podrien continuar si la Generalitat no escolta també les seves peticions, entre les quals es troben millorar la qualitat en l’assistència, renovar l’equipament sanitari i poder dedicar temps a la docència i a la investigació.


Comentaris

envia el comentari