Claudia Rodríguez relacionada amb Rosa Peral

Un testimoni clau del crim de la Urbana: «Hi havia una màfia en contra de Rosa Peral»

La mare de Claudia Rodríguez, companya de presó de l’acusada del Crim de la Guàrdia Urbana, assegura que la seva filla no es va suïcidar, sinó que la van assassinar

Fa més d’un any de l’estranya mort de Claudia Rodríguez, una jove de 21 anys que, segons la versió oficial, es va suïcidar a la presó de Wad-Ras. La seva mare, Ana Zúñiga, resident a Palafolls, duu tot aquest temps reclamant justícia per la vida de la seva filla, a qui, segons ella,  «van matar» per voler testificar a favor de Rosa Peral, la guàrdia urbana acusada d’haver matat la seva parella, també guàrdia urbà, juntament amb el seu amant. Assassinat que ha estat anomenat com el crim de la Guàrdia Urbana.

La mare de Claudia deixa molt clar que no sap si Rosa Peral va cometre el crim del qual se l’acusa, però que  hi ha una trama amagada, «una màfia a la presó» que va intervenir en el seu cas i que va matar la seva filla per ser amiga de l’acusada, enviar-li cartes i voler testificar a favor seu.

Tres mesos d’amistat entre Claudia i Rosa Peral

Segons ha declarat Ana Zúñiga a Catalunya Diari, Claudia va coincidir amb Rosa Peral durant tres mesos a la presó de Wad-Ras, temps que l’acusada del crim de la Guàrdia Urbana «es va portar molt bé amb la meva filla, l’ajudava a fer esport i a sortir de la depressió que tenia», assegura la mare de la jove.

Claudia Rodríguez feia vuit mesos que era en presó preventiva a l’espera de la resolució del seu cas. Estava acusada d’assassinat en grau de temptativa, a l’haver apunyalat un noi, després que, segons explica la seva mare, ell li robés el telèfon i l’amenaces amb «degollar tota la seva família». Zúñiga ha volgut puntualitzar que la jove duia el ganivet perquè era propensa a autolesionar-se, patia un trastorn límit de la personalitat i va actuar en defensa pròpia.

Ana Zúñiga continua relatant que durant el temps que Rosa Peral i la seva filla van compartir presó, tot i que estaven en mòduls diferents, van fer molta amistat i «la meva filla mai va veure el monstre que tots diuen que és Rosa Peral». Durant l’estança de la guàrdia urbana a la presó se la va acusar d’oferir a dues companyes 30.000 euros si aconseguien un sicari per matar el seu exmarit i pare de les seves dues filles.

Rosa Peral i Claudia Rodríguez van estar juntes durant tres mesos a la presó de Wad-Ras | CatalunyaDiari.cat
 

Un complot en contra de Rosa Peral

La mare de Claudia assegura que «tot era mentida», que la directora del centre, Sílvia Serra, juntament amb l’exmarit de Peral, volien que aquesta fos acusada d’intentar matar-lo. Zúñiga ha explicat a Catalunya Diari que la seva filla va escoltar a les dues companyes anomenades anteriorment, l’Anguli i la Jennifer, dient que la directora del centre les havia obligat a fer allò i que havien estat amenaçades amb més anys de presó.

A més, Zúñiga parla d’un altre implicat,  un cuiner que havia entrat pocs temps abans al centre i que seria, segons ella, la persona que va contactar amb l’exmarit de Rosa Peral.  Però la seva declaració no consta enlloc, el que es converteix en un interrogant més dins d’aquesta història.

Per tot això, quan Rosa Peral va ser traslladada tres mesos després, Claudia Rodríguez li va enviar dues cartes, la primera el 29 de gener de 2018, la segona tres dies abans de la seva mort, el 8 de març de 2018. En aquesta segona carta, Claudia li deia a Rosa que «ja no hi ha més por, explicaré tota la veritat»,  sobre el complot en contra de la guàrdia urbana. Així, Claudia tenia pensat testificar a favor seu, però tres dies més tard va aparèixer morta.

L’estrany suïcidi de Claudia

Segons relata la seva mare, van trobar a la jove a la seva cel·la, sola, quan sempre dormia acompanyada a causa del seu trastorn, amb una bossa al cap, una goma de cabell al coll i un llençol a sobre.  Des de la direcció de la presó es va dir que havia estat un suïcidi per drogues, poc després van canviar la versió a una sobredosi de les pastilles que prenia per dormir.

En qualsevol dels casos, la mare de la jove assegura que hi ha moltes incongruències en la seva mort:  Que en un principi no li deixaven veure el cos; que la roba de la seva cel·la no va aparèixer mai; ni tampoc els objectes amb els quals s’hauria suïcidat. A més, Zúñiga assegura que l’havien deixat veure la seva filla en un ‘vis a vis’ aquell dia, tot i que no li tocava, la qual cosa era «un acomiadament». A més, està segura que «mai s’hauria volgut matar», admet que solia autolesionar-se, però en cap cas amb intenció de suïcidar-se.

La mare de Claudia no va ser avisada dels fets fins dotze hores després de la seva mort. En un principi van explicar que l’havien trobat encara amb vida, però no la van poder salvar. Versió que, segons Zúñiga, és falsa, ja que la van matar des de dins de la presó: «La meva filla va perdre la vida per dir les veritats que passaven allà dins».

Claudia Rodríguez relacionada amb Rosa Peral
La mare de Claudia Rodríguez denuncia irregularitats en el suposat suïcidi de la seva filla | Ana Zúñiga

La presó va informar el suïcidi abans de l’autòpsia

No hi havia càmeres, no es va registrar la seva mort i a més, la mare de la jove destaca que des de la presó es va informar que havia estat un suïcidi per sobredosis quan encara no se li havia fet ni l’autòpsia. Per tot això, Ana Zúñiga està segura que va ser un assassinat per tapar la trama que hi havia darrere, i que la seva filla volia desmuntar declarant a favor de Rosa Peral.

Una altra companya, que havia estat també a Wad-Ras, juntament amb Claudia i Rosa, assegura que «era una màfia» i que per això «van matar a Claudia», una jove de només 21 anys amb una condemna encara sense decidir i una mort rodejada d’interrogants que la seva mare demana que siguin aclarits.