URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Miguel Ángel, el policia que assegura que va perdre la feina per no retirar una multa a la CUP

Va ser expedientat i apartat com a cap de Policia Local de Capellades
Miguel, el cap de Policia Local de Capellades | Cedida

 

Miguel Ángel Hernández, cap de la Policia Local de Capellades (Anoia), ha volgut fer pública la seva història al diari 'ABC', i  explicar com va acabar, un dia, sense feina ni casa. «Tindrem problemes»: Aquestes van ser les paraules d'un dels companys de Miguel Ángel, el dia que els van trucar per explicar-los que un cotxe s'havia estampat a la plaça del poble. El motiu principal? La conductora era una coneguda regidora de la CUP al poble.

 

Els fets es remunten a fa quatre anys, tot just uns dies abans de les eleccions municipals del 2015. Va ser llavors quan, segons Hernández, van iniciar-se les pressions per part del govern de la població de Capellades, on exercia de cap de la policia local. L'alcalde del municipi va demanar-li a Miguel Ángel que retirés una denúncia a una regidora de la CUP, acusada d'accidentar-se a la població quintuplicant la taxa legal d'alcoholèmia.

 

«Així no duraràs com a cap de Policia»

A partir del moment en què Hernández va presentar una denúncia contra la política, les pressions van començar a succeir. Només uns dies després del sinistre, la CUP del poble va aconseguir l'alcaldia. «Dues o tres setmanes després de les eleccions em van cridar al despatx de l'alcalde, vaig pensar que seria per a una reunió de coordinació però em vaig trobar escoltant com em recriminaven l'actuació amb la regidora i demanant-me que li retirés l'atestat, que ja estava en mans de la Justícia», relata Hernández.

 

Policia Local de Capellades | Ajuntament de Capellades

 

Hernández sempre es va negar rotundament a retirar la denúncia. Explica que el van amenaçar de prendre-li el lloc de treball: «L'alcalde em va dir que jo no li queia bé al govern de la CUP i que, si seguia així, no duraria molt com a cap de policia en el municipi», assegura. Va ser llavors quan, segons el cap de Policia Local de Capellades, un dia va començar a veure com s'obrien expedients en contra seu per motius «desbaratats», com robatoris de gasolina, o quedar-se diners de la grua.

 

Fins a 14 denúncies

Finalment, l'equip de govern va acabar suspenent-li el càrrec i el sou. Tot i que el tribunal contenciós-administratiu li va acabar donant la raó, ordenant que se li retornessin les nòmines endarrerides, la falta d'ingressos durant un any ja havia provocat la seva ruïna. Explica que va perdre la casa, va acabar amb molts deutes i que anava a Cáritas per poder-se cuidar dels seus tres fills.

 

«Després d'això, han seguit obrint-me expedients disciplinaris per coses estranyes. M'han fet fins a 14 denúncies», conclou. Actualment, Hernández es troba de baixa per ansietat, tot i que no perd l'esperança, ara que la CUP ha perdut l'alcaldia del municipi. «Sempre em pregunten per què no me'n vaig anar a un altre poble. És senzill. No me'n podia anar sense tenir el meu expedient net. Fins que no estigui tot aclarit em quedaré aquí», explica.

 

També et pot interessar...