Fotomuntatge d'Esther López, el seu pare, i un guàrdia civil investigant el lloc dels fets

Miguel, pare d'Esther López, trenca el silenci i té clar què va passar aquella nit

El pare d'Esther dóna la clau definitiva sobre la desaparició i la mort de la seva filla

Miguel, pare d' Esther López, la jove de Traspinedo trobada morta en una cuneta fa un mes després de setmanes desapareguda, ha trencat el silenci.

La causes de la mort de la seva filla segueixen sense aclarir-se, però aquest ha fet un pas endavant concedint una extensa entrevista al diari El Norte de Castilla.

«Ens van demanar paciència i la tenim, encara que és difícil, perquè una part de nosaltres també va morir amb Esther», lamenta Miguel. Un home que manté les maneres després que un veí trobés el cos de la seva filla en una cuneta propera a Traspinedo.

Miguel López trenca el silenci

A més, Miguel confessa que les seves forces es mantenen «intactes». Continua confiant «que els investigadors aclariran el que li va passar a la meva filla. I els culpables, si n'hi ha, pagaran pel que van fer».

Miguel, el pare d'Esther López
Miguel López, pare d'Esther, afirma saber què va passar amb la seva filla aquella nit del 12 de gener. | Telecinco

Miguel López admet que han estat moltes les versions donades durant aquest últim mes, «moltes falses». Això sí, entèn que el secret de sumari segueixi tancat per ordre de la jutgessa per continuar avançant en la resolució del cas.

«La veritat és que no sabem ni tan sols com va morir la meva filla i si fos cert que algú va poder salvar-la seria una cosa terrible que els autors la deixessin així», sentencia el progenitor. I és que recalca que tant ell com la seva família s'agafen a les «bones paraules» que solen rebre per part dels investigadors de la Guàrdia Civil.

Miguel López, pare d'Esther, té clar què li va passar a la seva filla

«Ens asseguren, sense donar molts detalls, i crec que és millor així si així poden avançar en la investigació, que el cas va bé. Aviat hi haurà resultats», confessa Miguel abans d'apuntar que «avui dia són tot dubtes». Però estem convençuts que se sabrà el que li va passar a la meva filla».

Fragment del vídeo que Miguel López ha publicat per intentar trobar la seva filla.
Miguel, amb la seva filla Esther, en una imatge del passat Nadal. | Xarxes socials

El pare d'Esther López considera que el cos de la seva filla «no va estar allà durant tants dies. Ningú com jo la coneixia i no em puc creure que aquella nit decidís tornar caminant amb aquest fred, amb el termòmetre rondant els set graus sota zero, en lloc de trucar-me perquè anés a buscar-la quan la meva filla era la noia amb més fred del món».

A més, aquest veí de Traspinedo té clar que «algú va haver de portar-hi el seu cos. I encara que al final es demostri que va ser atropellada, el que tinc clar és que no va poder ser en aquest lloc», incideix en l'entrevista per a El Norte de Castilla.

El pare d'Esther, positiu amb la futura resolució del cas

Miguel entén la repercussió mediàtica del cas de la mort de la seva filla. Això sí, explica que «tampoc es pot estar tot el dia informant coses que moltes vegades després es demostra que són mentida».

Esther López somrient
Esther López va ser trobada morta en una cuneta després de diverses setmanes desapareguda. | Arxiu

Així, el pare d'Esther apunta a la informació sobre que la seva filla va enviar un últim whatsapp a la seva dona aquella nit del 12 de gener. «Tant de bo hagués estat així, però no cap al cap humà que l'haguéssim trucat després i que no ens contestés i ens quedéssim de braços plegats», lamenta.

Alhora, Miguel exposa que «cal deixar treballar els investigadors perquè estic segur, i així ens ho estan traslladant, que aclariran el que li va passar a la meva filla». Finalment, aquest afirma que la família desitja que «s'aclareixi tot i si hi ha culpables, fos un atropellament o el que fos, que ho paguin», sentencia.