Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Milers d'usuàries de Twitter expliquen casos en què van ser víctimes d'agressions

La indignació de milers de persones per la sentència a 'La Manada' ha provocat que moltes aixequin la veu i denunciïn les seves experiències
Dones a la concentració d'aquest passat divendres 27 d'abril a Pamplona contra la sentència de 'La Manada'. | CatalunyaDiari.cat

 

Després que l’Audiència de Navarra fes pública la sentència pels cinc membres de ‘La Manada’ i on se’ls condemna a 9 anys de presó per abús sexual —sense incloure el delicte de violació—, milers de persones han mostrat la seva indignació als carrers, així com a les xarxes, on els usuaris han mostrat el seu desacord amb la condemna pels cinc membres que van forçar una noia de 18 anys durant els Sanfermines del 2016. 

 

Així doncs, i arran del malestar provocat per una sentència que molts consideren lleu, moltes usuàries de Twitter han aixecat la veu a través del hastag #Cuéntalo i han denunciat casos en què van patir agressions, abusos, por mentre tornaven a casa, o, fins i tot, violacions. De fet, han sigut tantes les que s’han unit al moviment que l’etiqueta es va convertir, aquest passat divendres 27 d’abril, en ‘Trending Topic’ a l’Estat.

 

 

Milers d'usuàries aixequen la veu a través del hastag #Cuéntalo

 

 

 

 

 

 

 

El govern espanyol revisarà el Codi Penal

Una indignació que ha arribat fins al govern espanyol, qui ha decidit revisar el Codi Penal per corroborar si els delictes sexuals estan ben tipificats. El portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, ha anunciat que l'Executiu «sempre ha estat, està i estarà amb les víctimes».

 

Així mateix, el ministre de Justícia Rafael Catalá, ha demanat a la secció penal de la Comissió General de Codificació que analitzi si aquests delictes estan ben tipificats, després d'anunciar-se que els cinc membres de 'La Manada' van ser condemnats per abusos i no per violació.

 

Comentaris