rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El militar i el guàrdia civil de 'La Manada' continuen cobrant el 75% del seu sou

Tots dos seran cessats de les seves funcions de forma definitiva un cop s'emeti la sentència en ferm
Quatre dels cinc de La Manada | Cedida

 

La sentència després del judici del cas de 'La Manada' que ha estat emesa aquest dijous, 26 d'abril, ha col·locat en el punt de mira dos dels condemnats: Antonio Manuel Guerro, alumne en pràctiques de la Guàrdia Civil, i Alfonso Jesús Cabezuelo, membre de la Unitat Militar d'Emergències (UME).

 

I és que tots dos serien expulsats de l'Institut Armat i de l'Exèrcit Espanyol una vegada sigui emesa la sentència en ferm del cas, sent efectiu el seu cessament de manera definitiva quan això passi. Actualment, es troben en situació de suspensió de funcions.

 

Així ho ha anunciat un portaveu del Ministeri de Defensa després de conèixer la sentència de l'Audiència Provincial de Navarra pel cas en què tots dos estan condemnats. En el comunicat, el portaveu ha anunciat que, en el cas d'Alfonso Jesús, romandrà en situació de suspensió de funcions i serà cessat un cop hi hagi una sentència en ferm.

 

Imatge del militar de 'la Manada' | EFE

Perceben el 75 % del sou

En conseqüència, el soldat Cabezuelo - que estava destinat a la localitat sevillana de Morón de la Frontera - continuarà percebent el 75% del seu salari, mateixa situació que s'aplica, si escau, a l'alumne de l'Institut Armat Antonio Manuel Guerrero.

Referent a això, cal destacar que el temps transcorregut en situació de suspensió de funcions no se'ls computa a efectes de triennis o de drets en el règim de la seguretat social; quedant a més sense possibilitat d'ascens.

 

Antonio Manuel, el guàrdia civil de 'La Manada' | El Español

 

Per la seva banda, a Antonio Manuel se li va obrir un expedient disciplinari després de la seva detenció i va ser cessat en funcions el 16 de juliol de 2016, poc després que el cas sortís a la llum. Ara, signarà la «separació de servei», terme que fa referència al seu cessament en el cos.

En tots dos casos, la resolució de cessament de les seves funcions serà signada per la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, a proposta del ministeri de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, segons han detallat fonts de l'Institut Armat.

9 anys de presó per abusos sexuals

La decisió emesa per l'Audiència de Navarra contra els cinc joves sevillans coneguts com 'La Manada' contempla delicte d'abusos sexuals, condemnant a nou anys de presó a José Ángel Penyora, Àngel Boza, Jesús Escudero, Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Jesús Cabezuelo.

'La Manada' arriba a l'Audiència de Navarra en un vehicle policial | EFE

 

D'aquesta manera, els acusats han quedat absolts de la resta de delictes dels quals se'ls acusava, entre ells, un delicte continuat d'agressió sexual, un delicte de robatori amb violència i un delicte contra la intimitat

 

A més de la pena de presó, els cinc condemnats hauran de respectar la prohibició d'apropar-se a la jove a una distància menor de 500 metres i complir cinc anys de llibertat vigilada.

 

Paral·lelament, els membres de 'La Manada' hauran d'indemnitzar, de manera conjunta, a la denunciant amb una quantitat de 50.000 euros i afrontar el pagament de 1.531,37 euros que es destinaran al Servei Navarrès de Salut.