rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ

Els ruixats tornaran a visitar Catalunya de forma dispersa aquest Dilluns de Pasqua

El militar de 'La Manada' podrà reincorporar-se a l'exèrcit

Ara, romandrà a l'espera de saber quin serà el seu nou destí, tot i que el ministeri de Defensa insisteix que no li assignarà cap
El militar de 'La Manada', Alfonso Jesús Cabezuelo | Cedida

 

Alfonso Jesús Cabezuelo, un dels membres de 'La Manada' condemnats per haver abusat sexualment d'una jove durant les festes de Sant Fermí de Pamplona, podrà reincorporar-se a les seves funcions a l'exèrcit espanyol, ja que és militar. 

 

La notícia l'ha donat el mateix Butlletí Oficial del ministeri de Defensa (BOD), aquest dimarts. En concret el jove, condemnat a nou anys de presó per l'Audiència de Navarra, romandrà ara a l'espera de saber quin serà el seu nou destí, i quines les funcions que haurà de desenvolupar. 

 

Torna a l'exèrcit

«Queda a disposició del general cap del comandament personal de l'Exèrcit de Terra, i adscrit a efectes administratius a la subdelegació de Defensa de Sevilla», es pot llegir al BOD, on s'especifica la nova situació del jove. 

 

Entre altres, s'informa que la decisió comença a tenir efectes «a partir del 22 de juny», a més d'assenyalar que, si es vol, es pot «interposar, en el termini d'un mes» un recurs contra la decisió, tal com assegura 'ElDiario.es'

Cobrarà novament el 100% del seu sou

 

Alfonso Jesús Cabezuelo torna a l'exèrcit | Cedida

 

Però la mesura del Ministeri de Defensa no només implica la reincorporació d'Alfonso Jesús Cabezuelo a l'exèrcit, sinó també que torni a cobrar el 100% del seu sou. Fins ara, mentre durava la suspensió que se li va aplicar després de ser detingut i empresonat, tan sols cobrava el 75%. Ara, tot i no tenir un destí assignat, el militar tornarà a guanyar el seu sou complet. 

 

El militar i el guàrdia civil, sense expulsió

Després que l'Audiència de Navarra hagi decidit concedir-los la llibertat provisional mentre es discuteix la seva pena definitiva, tant l'exèrcit com la Guàrdia Civil van assegurar que Alfonso Jesús Cabezuelo i Antonio Manuel Guerrero, els dos condemnats per abusos sexuals, no seran expulsats dels seus respectius cossos, fins que hi hagi una sentència ferma. 

 

En aquest sentit, diversos advocats experts en dret militar han coincidit en afirmar que la suspensió de serveis a la qual estava sotmès Cabezuelo era tan sols «una mesura cautelar», que té una durada màxima de «sis mesos». 

Totes les mirades se centren sobre el ministeri de Defensa

La possible reincorporació del militar a l'exèrcit és un important cop per a l'executiu socialista de Pedro Sánchez. La nova ministra de Defensa, Margarita Robles, no ha pogut, aparentment, trobar una alternativa a la situació, tot i que diverses veus assenyalen que el ministeri estudia la possibilitat d'incorporar una llei que permeti altres alternatives, en casos excepcionals. 

 

Això implicaria que la ministra Robles tindria la possibilitat de decidir sobre el futur laboral d'aquelles persones la «transcendència social i interès» dels quals estigui per sobre de la normalitat. Es tractaria, en definitiva, d'una opció per evitar altres polèmiques. Amb tot, Defensa ha compartit un petit comunicat a través de les xarxes socials, en el qual assegura que no té pensat assignar cap destí a Alfonso Jesús Cabezuelo.