El militar de 'La Manada' al judici: «Quan ens van detenir no em vaig immutar, sabia que no havia fet res»

Així ho demostra la declaració íntegra d'Alfonso Jesús Cabezuelo
Alfonso Jesús Cabezuelo, a l'esquerra, al costat d'altres membres de 'La Manada'. | Cedida

 

Les declaracions dels membres de 'La Manada', que s'han portat a terme durant les últimes setmanes a Pamplona, han sigut dels temes més esperats pels que fa al cas. El mitjà 'El Español' ha fet públic la declaració, íntegra, del militar del grup, Alfonso Jesús Cabezuelo, qui ha sorprés a molts amb la seva reacció en ser detingut. 

Un interrogatori de 40 minuts

L'interrogatori de Cabezuelo va ser el més curt —només va durar 40 minuts—, contestant a les preguntes de la fiscal Elena Sarasate, de l'advocat de l'acusació particular Miguel Ángel Morán i  del seu advocat defensor, Juan Canales Cid. 

 

El militar va explicar com van conèixer a la noia, assegurant que va ser ella la que va començar dient que eren molt macos: «Ella ens va veure, va dir...és que no recordo bé la seqüència, però ella va dir que érem molt macos, uns sevillans molt macos, que mai havia estat amb un sevillà, que li agradava molt el nostre accent».

 

Segons Cabezuelo, va ser llavors que el 'Prenda' i Angel van assegurar que s'havien enamorat d'ella. «Llavors, no recordo molt bé com va ser que li van dir... ‘bé, a tu qui t'agrada més dels dos?', i no sé exactament si va dir ‘m'heu agradat els dos’, i li van dir a ella ‘bé, però tu pots amb els dos?’, i ella va contestar ‘puc amb els dos i amb cinc’».

 

Cabezuelo assegura que després de sentir la resposta de la noia, van decidir buscar un lloc més tranquil per començar amb les relacions sexuals «consentides»: «Vaig ser jo que li vaig preguntar ‘Però estàs parlant de debò?’, i ella va dir ‘sí, clar’, i bé, llavors vam dir ‘bé doncs busquem un lloc més tranquil, no?...per dur-ho a terme’, i va dir ella ‘clar, anem’, i ens vam aixecar del banc i hi vam anar».

 

Una reacció inesperada davant la policia

Quan va acabar d'explicar el relat dels fets, la fiscal va preguntar a Cabezuelo sobre el moment en què la policia els va identificar després d'un tancament i els va detenir.  «Ens van demanar que ens identifiquéssim, els vam donar el DNI i els vam preguntar per què, què havia passat. Llavors jo crec que va ser en aquest moment quan Antonio es va identificar com a Guàrdia i aquí ja directament com que el van apartar i ens van dir que havia passat una cosa greu».

 

'La Manada' durant els Sanfermines, quan són interceptats per la policia | Cedida

 

No obstant, aquest no va ser el detall que més va sorprendre, sinó que segons ell: «Jo ja en aquell moment, ja li dic, em vaig quedar esperant que passés alguna cosa, ja que Antonio estava parlant amb el policia foral però jo no l'escoltava i bé, pensava que era una confusió...fins que es va unir al grup de nou i va dir que ens havien acusat d'una agressió sexual. Sincerament jo en aquell moment vaig seguir sense immutar-me, pràcticament, perquè sé que no havia fet». Aquesta falta de reacció va sorprendre a molts al judici.