El militar de 'La Manada' haurà de pagar 150.000 euros per la gravació de la violació

Alfonso Jesús Cabezuelo pot presentar un recurs contra aquesta decisió de l'Agència de Protecció de Dades, encara que si ho fa, renunciaria a un estalvi d'un 40% per pagar aviat

Alfonso Jesús Cabezuelo, el militar de 'La Manada' va ser l'autor de la gravació | Cedida

El militar de 'La Manada' ha estat multat amb 150.000 euros per la gravació dels abusos sexuals durant els Santfermins. Així ho ha decidit l'Agència de Protecció de Dades, que considera que el jove andalús és el principal culpable de la difusió de les imatges.

Alfonso Jesús Cabezuelo pot presentar un recurs contra aquesta decisió de l'òrgan estatal, encara que si ho fa, renunciaria a un estalvi d'un 40% per pagar aviat. L'escrit de la sanció, recollit a 'El Confidencial', confirma que va ser ell l'autor material de la gravació de l'agressió sexual que va tenir lloc el 7 de juliol de 2016. 

L'advocat creu que se'l tracta injustament

El seu advocat ha lamentat que, un altre cop, el seu client és tractat de manera injusta per ser membre del grup de cinc nois sevillans. «Quan parlem de 'La Manada', la veritat no importa», ha declarat, afegint que la sanció és un «despropòsit sideral» i que els fets dels quals acusen Cabezuelo són «radicalment falsos». 

Els cinc membres de 'La Manada' en els Santfermins de 2016 | El Español

 

L'òrgan sancionador deixa ben clar que el militar, que com els seus quatre companys es troba en llibertat, va ser l'autor de les imatges i va tenir un paper clau en la seva difusió. «Va gravar amb el seu mòbil un vídeo de 39 segons de duració», explicava l'AEPD, que considera que també va ser ell qui ho va compartir a diverses webs i fòrums d'internet.

Té 10 dies per presentar un recurs

La decisió d'imposar aquesta sanció ha vingut donada pel fet que la gravació ha suposat «un impacte rellevant en la privacitat» de la noia madrilenya. Com va quedar recollit a la sentència, la difusió de l'agressió que va patir ha tingut greus conseqüències per la seva salut i la seva vida sexual.   

Un cop confirmada la sanció, l'advocat de Cabezuelo pot interposar un recurs en els pròxims 10 dies. De no fer-ho, i si l'agència falla en la seva contra, el seu client hauria d'abonar l'import íntegre. Ell mateix confirmava que presentaria al·legacions en les pròximes hores, i que esperava «que aquest cop, si en saben, les llegissin». 


Comentaris

envia el comentari