Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els miners estan a menys de 50 centímetres de Julen

Ja han progressat fins als 3,15 metres de profunditat en la galeria horitzontal
Els experts mantenen l'esperança de trobar Julen viu | Twitter @EmergenciasSEV

 

Els miners que treballen en l'excavació d'una galeria horitzontal per tal de rescatar a Julen estan a menys de 50 centímetres del lloc on se suposa que està el petit. Ho ha confirmat el mitjà 'El Mundo', deixant patent que ja han progressat fins als 3,15 metres de profunditat. De moment, no ha estat necessari tornar a fer servir cap mena d'explosiu, tal com han fet saber des de la Subdelegació del Govern, ja que el terreny és més suau en aquests últims metres. 

 

D'altra banda, segons explica 'La Vanguardia', l'objectiu principal ara és el d'obrir un forat de 15 centímetres aproximadament, per tal d'introduir una càmera que permeti confirmar que Julen està atrapat en l'interior del pou. A més, l'aparell també seria de gran utilitat a l'hora de determinar en quina posició està el nen, un fet clau i imprescindible a l'hora de fer una reconstrucció dels fets.

 

Amb tot, encara no s'ha emès cap comunicat oficial que informi sobre més detalls de la situació.

 

S'acaben de complir 24 hores des que els miners comencéssin a treballar

En aquests moments ja s'han complert les 24 hores previstes perquè els miners puguéssin arribar al lloc on està el petit, i sembla que les expectatives s'estan a punt de complir, i que estem assistint als últims minuts d'aquesta agònica setmana. En aquest sentit, cal recordar que els experts porten 12 dies intentant —en va— trobar el nen de tan sols dos anys i mig que va caure diumenge passat en el pou d'una finca de Totalán, a Málaga.

Ja fa 24 hores que els miners treballen en el lloc dels fets | Twitter

 

Amb tot, encara queda superar un pas crític en el rescat: el de comunicar la galeria horitzontal amb el pou on es va caure el petit. En una entrevista al mitjà 'Onda Cero', l'exdirector de la Brigada d'Intervenció Minera s'Hunosa ha destacat la importància de treballar «amb molta cura» per evitar possibles derrumbaments, però això no impedeix que els experts segueixin mantenint l'esperança de rescatar amb vida al nen.

 

Comentaris