IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els missatges de Rosa Peral i les seves incongruències van ser claus per resoldre el cas del policia carbonitzat

La seva exparella es contradeia en la seva versió i va mantenir actituds molt sospitoses

  

Com ja va explicar aquest diari, el cas de la mort de l'Agent Urbà de Transit Pedro Rodríguez ha estat especialment polèmic tant per la brutalitat de la seva mort, com per les causes que el van motivar. La víctima va intentar fer xantatge a la seva parella, Rosa Peral, perquè tornés amb ell després de descobrir que aquesta tenia un amant, amenaçant-la d'explicar que ella i l'agent Albert López havien estat els causants intencionals de la mort d'un manter a Montjuïc. La investigació del cas no va arribar a cap conclusió estable, raó per la qual el va arxivar en aquell moment. No obstant això, després de descobrir-se les restes carbonitzades de Rodríguez el cas es va reobrir i, finalment, el jutjat d'instrucció 8 de Vilanova i la Geltrú va decretar la presó provisional comunicada i sense fiança pels dos implicats.

  

Ara, però, La Sexta ha emès un programa especial on s'han aprofundit en els detalls que van fer possible la identificació del cos i la posterior resolució de l'assassinat. Destaquen tres d'ells: per una banda, com subratlla el forense Francisco Echevarría, les restes biològiques exposades a temperatures superiors als 300° desfan l'ADN i impossibiliten la comparació identificativa. «Hi ha un predomini de porcions que estan carbonitzades. Identificar-lo és pràcticament impossible, perquè la temperatura per damunt dels 300 graus degrada l'ADN», emfatitzava l'especialista. Per sort, una pròtesi lumbar, que tenia codi de sèrie i marca del fabricant va permetre compara-ho amb l'historial mèdic, i esbrinar que el cos pertanyia a Rodríguez; la segona dada, i la més significativa va ser l'actitud de Rosa Peral.

Els investigadors encarregats del cas, asseguren que els va sorprendre la reacció de la seva parella en ser avisada sobre els descobriments que havien fet, després de trobar el Golf de la seva parella amb un cadàver carbonitzat dins. Rosa, no va voler acompanyar als agents i va tractar de defensar-se dient que no tenia amb qui deixar a les nenes. Rosa es va personar a comissaria l'endemà, explicant que havia discutit amb ell i que des de llavors no sabia res d'ell. A més a més, el descriu com algú violent, impulsiu i gelós. En aquest punt als agents els hi va semblar sospitós que Rosa no volgués denunciar la desaparició de Pedro, i, a més a més, que envies una fotografia per whatsapp amb una actitud relaxada i on es mostrava completament tranquil·la i divertint-se. En la foto, també apareix Albert López, exparella i actual amant de Rosa, cosa que aixeca encara més suspicàcies. Per si no fos suficient sospitosa la seva actitud, dies després Rosa decideix canviar la versió dels fets i opta per acusar a Albert, i manifestar que podria estar implicat amb el succeït.

El tercer indici i el que va acabar de condemnar als dos va ser el descobriment que Rosa havia estat suplantat la identitat de la seva parella morta, escrivint una sèrie de missatges que deien: «Coseta, no t'enfades, saps que no et vull explicar res per no implicar-te en les meves coses», «Joder, estava dormint a les nenes. No t'has de rallar tant i posar-te així per una merda de baralla. I no va amb tu fugir de tot per molt preocupat o enfadat que estiguis. Si us plau, no em deixis així, et trobo a faltar». No obstant això, la suplantació aviat es descobreix, ja que els missatges van ser enviats després que Rodríguez estigués mort. Els missatges a més a més es van enviar quan els telèfons d'Albert i la víctima estaven ubicats en la mateixa direcció, i, posteriorment, els dos mouen el telèfon de Rodríguez fins al domicili de Rubén, l'exmarit de Rosa, en un intent de desviar l'atenció cap a ell i incriminar-lo. En suma, totes aquestes incongruències van causar que els dos es convertissin en l'eix de la investigació i s'acabés descobrint la seva culpabilitat.


Comentaris

envia el comentari