IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un monopatí elèctric 'hoverboard' explota i incendia un garatge a Tarragona

La veïna alerta de la perillositat d'aquests patinets i les seves bateries

Imatge de com va quedar el garatge després de l'incendi per l'explosió del monopatí.
Imatge de com va quedar el garatge després de l'incendi per l'explosió del monopatí. | Facebook

Una veïna de Vila-seca, a Tarragona, ha volgut denunciar la perillositat dels monopatins elèctrics 'hoverboard', aquells que només tenen dues rodes i no tenen manillar. En el seu cas, la dona tenia el monopatí elèctric en un garatge, que va quedar totalment calcinat després que el vehicle explotés i provoqués un incendi. Malgrat que el monopatí estava apagat i no estava endollat al corrent elèctric, les bateries es van sobreescalfar i l'explosió es va produir igualment. La veïna explica que, segons l'informe dels Bombers, «la bateria del monopatí podria ser defectuosa, i els components que porta poden arribar a provocar una combustió». Així doncs, l'origen de l'incendi del monopatí estaria en un defecte de les seves bateries. 

La veïna vol alertar de la perillositat d'aquests monopatins, i recomana treure'l de sota els llits o de les habitacions, i deixar-los al balcó. «La meva sort és que el tenia al garatge i no a casa, dins del pitjor, és el millor que m'ha pogut passar». 

Els monopatins 'hoverboard' poden tenir bateries defectuoses que es poden sobreescalfar i combustionar.
Els monopatins 'hoverboard' poden tenir bateries defectuoses que es poden sobreescalfar i combustionar. | facebook

 

L'incident a Vila-seca no és el primer que es produeix per culpa d'un monopatí elèctric, ja que ja hi ha hagut casos d'explosions i incendis per culpa d'aquests vehicles arreu del món. El problema seria la poca qualitat de les bateries d'aquests 'gadgets', que sovint poden ser genèriques i no gaudeixen de controls exhaustius. Les bateries d'ió liti es poden sobreescalfar i es corre el risc que exploti i cali foc. 

Una nena de tres anys va morir per l'explosió d'un monopatí elèctric

Aquests monopatins ja s'han cobrat la primera víctima mortal, una nena de tres anys dels Estats Units. Va tenir lloc a Pennsylvania, on un 'hoverboard' va explotar mentre s'estava carregant durant la nit. L'explosió va provocar un incendi a la casa, de la qual es va poder rescatar els pares i tres menors, menys una nena de tres anys que va acabar perdent la vida. Les autoritats dels Estats Units ja van advertir de la perillositat d'aquests 'gadgets' elèctrics i fins i tot se n'havien retirat del mercat. 


Comentaris

envia el comentari