Primer pla d'Itziar Martínez

Mor als 34 anys la gimnasta Itziar Martínez

La Federación de Gimnasia de Castilla y León ha emès un comunicat recordant la seva figura

L'esport estatal plora la mort de la gimnasta Itziar Martínez als 34 anys. La Federación de Gimnasia de Castilla y León ha confirmat la mort de la jove gimnasta i ha emès un emocionant missatge de comiat. L'esportista, d'origen lleonès, comptava amb un palmarès ple d'èxits.

A través de la seva dilatada carrera esportiva, Itziar Martínez va representar en una infinitat d'ocasions la selecció de gimnàstica de Castella i Lleó. La gimnasta va aconseguir diverses medalles a la competició a escala regional i nacional. A més, el seu gran nivell li va permetre exercir com a jutge en diverses categories.

La seva mort prematura ha provocat un gran pesar entre els seus familiars, amics i col·legues del món de l'esport. La federació ha emès un comunicat a les xarxes socials lamentant-ne la pèrdua i destacant-ne la figura. L'esport lleonès i espanyol perd amb ella un dels seus grans tresors.

Adeu a una gimnasta d'or

Itziar Martínez va néixer fa 34 anys a la ciutat de Lleó i va morir aquest dissabte a Badajoz, on hi va viure durant molts anys. La seva trajectòria la situa a l'elit de l'esport nacional amb molts èxits a la seva llarga trajectòria. Va començar el seu camí a l'esport molt petita, quan es va enamorar de la gimnàstica.

Itziar Martínez amb les seves companyes de gimnàstica
Itziar durant una de les seves actuacions. | Catalunya Diari

Aviat es van fixar en el seu talent natural i en les seves condicions físiques i li van trucar per formar part de la Selecció de Castella i Lleó. Itziar era una de les millors gimnastes de la seva edat a la comunitat i no va trigar a anar-hi convocada. Va justificar la seva elecció amb un palmarès ple de medalles i reconeixements. La seva carrera va estar marcada pels èxits, però sobretot va estar forjada per l'esforç i una gran constància.

El seu pas per la disciplina deixa una profunda empremta a la gimnàstica i l'esport lleonès. Així ho demostra el missatge de la federació, que deixa clara la seva rellevància per a l'esport espanyol.

«Sempre estaràs al nostre cors»

La Federación de Gimnasia de Castilla y León ha confirmat la mort d'Itziar Martínez. «Lamentem comunicar la mort d'Itziar Martínez Fernández, gimnasta que va representar Castella i Lleó», diu el comunicat. I recorden que va aconseguir medalles a escala nacional i va exercir com a jutge.

En el comunicat, la federació destaca «la seva trajectòria esportiva» plena d'èxits i de compromís amb l'esport de la regió. «Des de la Federació transmetem el nostre més sentit condol als seus familiars, amics i companys», diu el comunicat. La mort d'Itziar ha causat un dolor profund. «La gimnàstica perd una gran esportista, una gran persona, senzilla i amiga dels seus amics. Avui, des d'aquí t'enviem una abraçada de comiat, sempre estaràs als nostres cors, Itziar».

Dies negres per a l'esport estatal

La publicació de la federació ha suscitat tota mena de comentaris lamentant la mort de la jove gimnasta. Entre ells, crida l'atenció un comentari que destaca la importància dels esportistes però crític amb la federació. «Els nostres esportistes se'n van, i què fem per ells quan ja no hi són?», es pregunta Samuel Castro.

Una altra usuària es dirigeix a la difunta amb unes paraules emotives: «La teva família ha d'estar orgullosa de la lluitadora que has estat i et van donar tot el suport i afecte que et mereixies». Molts missatges van dirigits també als pares, amb molts ànims i afecte en aquests moments tan durs.

Són dies negres per a l'esport espanyol, ja que fa tot just uns dies vam conèixer la sobtada mort del futbolista Unai Arruabarrena. L'excanterà de la Reial Societat va ser trobat mort a la seva residència universitària. A més a més, el darrer mes va morir la boxejadora mallorquina Alba Palacios, de 21 anys, en un accident de moto.