rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

URGENT

Una dona de 37 anys, agredida i violada a Barcelona

Mor Alfie Evans, el nadó de 23 mesos que ha protagonitzat una emotiva batalla judicial al Regne Unit

El petit ha estat desconnectat de l'aparell de respiració assistida que el mantenia amb vida, tot i les súpliques dels seus pares
Imatge del petit Alfie Evans | Cedida

 

El petit Alfie Evans, que amb tan sols 23 mesos va protagonitzar una dura batalla legal per sobreviure al Regne Unit, ha mort a l'hospital d'Alder Hey de Liverpool, segons han informat els seus pares. El nadó patia una malaltia degenerativa irreversible, i la direcció del centre mèdic ha decidit que el millor era desconnectar-lo de l'aparell que l'ajudava a respirar, en contra de la voluntat dels seus pares. 

 

El «gladiador» ha alçat les ales

«El meu gladiador ha rendit el seu escut i ha guanyat les seves ales. Absolutament desconsolat. T'estimo, fill meu!», han estat les emotives paraules de comiat del pare del petit , Tom Evans, de 21 anys. Ni ell ni la seva parella s'han allunyat ni un minut del menor, ni han deixat de lluitar perquè segueixin mantenint el seu fill amb vida. 

 

De fet, la seva lluita va cobrar encara més força social gràcies a diversos grups religiosos, que van veure en la causa d'Alfie una bona justificació per posar en dubte les evidències científiques de la irreversibilitat de la seva malaltia. La jove parella de Liverpool va demanar, en un últim intent per salvar el nen, el seu trasllat a un hospital estranger, per continuar amb el seu tractament i evitar que sigui desconnectat. 

 

 

L'hospital lamenta la mort del petit

Recordem que el petit Alfie va ingressar en el mencionat hospital el mes de desembre de l'any 2016, després de patir convulsions. El centre mèdic, tot i haver pres la decisió de desconnectar el petit, ha volgut mostrar la seva «solidaritat» amb la família.

 

«Tots nosaltres ho sentim profundament per Alfie, Kate, Tom i tota la seva família. Els nostres pensaments estan amb ells. Ha estat una travessia devastadora per a ells», es pot llegir en un comunicat. Tot i això, els metges es van mostrar molt ferms amb la decisió de desconnectar el nen, assegurant que «no hi havia cura mèdica».

 

De fet, les proves realitzades mostraven una «catastròfica degradació del teixit cerebral», i continuar amb el tractament, segons els experts, hauria estat «inútil» i fins i tot «cruel i inhumà». 

 

Els metges van assegurar que continuar amb el tractament d'Alfie hauria estat inútil | cedida

 

Batalla legal sense precedents al Regne Unit

La defunció del petit arriba després d'una dura batalla legal de quatre mesos, en la qual els pares, i diversos col·lectius religiosos, negaven les evidències mèdiques sobre la greu condició del menor. De fet, la seva història va arribar fins a Itàlia, on el mateix Papa Francesc i el govern italià van demanar que Alfie sigui traslladat a Roma per continuar amb el tractament i evitar la seva desconnexió. 

 

Una petició que dimarts passat el Tribunal Superior de Manchester va denegar. Els progenitors del menor continuen negant que el seu fill estigués patint, tal com asseguraven els metges, tot i haver perdut totes les causes legals contra la Justícia britànica. Tots els jutges van donar la raó als metges: No hi havia cap esperança que el nen millorés, perquè es trobava en estat semivegetatiu. 

El cas d'Alfie Evans va fer la volta al món | Cedida

 

Una història que va fer la volta al món

En tots aquests mesos, els exteriors de l'hospital es van convertir en un camp de protestes per a diversos activistes que demanaven no desconnectar el petit. Dilluns passat, un grup va intentar, fins i tot, a accedir a l'hospital per la força, agredint el personal del centre mèdic. 

 

Amb tot, després de perdre l'últim recurs presentat, els pares d'Alfie, que fa uns dies van acusar el personal mèdic de l'hospital de mantenir-lo «empresonat», van informar que «col·laborarien amb els metges de l'hospital de Liverpool per oferir al nadó la dignitat i el confort que necessita».