IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Mor als 93 anys l'empresari Pedro Balañá

Va dedicar bona part de la seva vida a la tauromàquia

Pedro Balañá
Pedro Balañá | Cedida

Pedro Balañá ha mort aquest dimarts 16 de gener a Barcelona als 93 anys. L'empresari, era conegut per ser propietari de la Monumental de Barcelona i per dedicar la seva vida a la tauromàquia. A més, però, també era aficionat al teatre i al cinema. Per aquest motiu era l'amo de diversos llocs d'oci a Barcelona.

El president del Grup Balañá va veure la seva vida trucada quan la plaça de toros Monumental es va haver de tancar després de la prohibició de les corrides de toros a Catalunya.

Gran part de la seva herència prové de l'imperi taurí i de l'oci, el qual va ser creat pel seu pare, Pedro Balañá Espinós. El fill d'aquest va continuar amb el poder adquisitiu familiar, ampliant els seus camps de negoci a les sales de cinema i teatres, convertint Barcelona en una espècie de monopoli familiar.

La gestió de la Monumental

Des de 1927, l'empresa Balañá va ser l'encarregada de gestionar la Monumental. Després de la mort del seu pare, Pedro Balañá va continuar donant gran varietat de festes a la plaça de Barcelona, després que les Arenas quedés relegat i acabés tancant el 1977. 

Tot va canviar el 25 de setembre de 2011, quan es va produir l'última corrida de toros a Catalunya. La Monumental va acollir la cita, en la qual Pedro va assegurar que «seguirà havent-hi toros», frase que no es va complir. Ara serà el seu fill, Pedro Balañá Mambrú, qui gestioni l'espai, el qual va admetre que «de moment» seguirà sense tenir toros. 

El tercer en l'herencia empresarial Balañá, juntament amb la seva germana María José, han estat els responsables de carregar amb l'imperi deixat pel seu pare. Les places de Jerez de la Frontera, Palma de Mallorca i Linares, a més de les múltiples sales de cine i teatre amb les que comptava el seu pare es troben en mans de la família.


Comentaris

envia el comentari