Imatge d'Andrea Alonso

Mor Andrea amb només 22 anys: ha lluitat contra la malaltia fins al final

Els últims mesos havia estat dedicant-se a recaptar fons per a la investigació de la malaltia

Andrea Alonso Galán era una jove de només 22 anys que havia estat lluitant contra una greu malaltia durant molt de temps. La noia patia un sarcoma d'Ewing.

Es tracta del càncer infantil més agressiu, però és molt poc freqüent, tan poc freqüent que està considerat una malaltia rara.

Una jove molt compromesa amb la causa

Durant els mesos previs a la seva mort, la jove s'havia dedicat a recaptar diners per destinar-los a la investigació d'aquesta malaltia. Andrea estava molt compromesa amb la causa.

L'objectiu era reunir fons per proporcionar-los a l'hospital sevillà Virgen del Rocío. Es tracta d'un dels hospitals d´Espanya que estan acreditats per Europa a la Xarxa Europea de Referència (ERN) de Malalties Rares.

Imatge d'Andrea Alonso
Andrea Alonso amb el dorsal d'una carrera per recaptar fons per lluitar contra la malaltia | Xarxes Socials

Ara, Cangas de Onís (Astúries), el seu lloc de naixement, està consternat després de la seva mort. Tots lamenten la pèrdua d'Andrea. I és que la noia havia esdevingut tot un referent i model a seguir des que es va donar a conèixer la notícia de la malaltia que travessava.

La jove tenia una gran força de voluntat, així com una gran força i coratge. Sempre tenia ganes de lluitar per vèncer la batalla contra el càncer. La seva família, els seus pares Lilian i Miguel Ángel i les seves germanes, van ser sempre un gran suport per a Andrea.

Què és el sarcoma d'Ewing?

El Sarcoma d'Ewing és el segon sarcoma ossi més comú en nens i adolescents, just darrere de l'osteosarcoma. Tot i això, continua sent un càncer poc freqüent. Segons l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), el sarcoma d'Ewing té una incidència de 2,93 casos per milió d'habitants cada any.

A més, això és una malaltia de complex diagnòstic. Sol començar a la cama i a la pelvis, tot i que es pot fer en qualsevol os. Menys freqüent és que es produeixi als teixits tous del pit o a l'abdomen, tot i que és possible.

No obstant això, des de l'associació expressen que la supervivència a la patologia ha anat augmentant durant els darrers anys gràcies al progrés dels tractaments.

Els avenços han permès passar d'una supervivència en els casos detectats del 44% al 68% amb 5 anys i del 39% al 63% amb 10 anys. És per això que la investigació resulta de vital importància.

Andrea Alonso no va ser l'única cara coneguda que tenia aquesta malaltia. La difunta Elena Huelva o Álex Lequio, el fill d'Ana Obregón també la patien. La lluita pública contra el sarcoma d'Ewing ha permès visibilitzar aquesta fatal malaltia.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS i en exclusiva els SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp