rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben els cadàvers de la mare i el nen de 10 anys desapareguts a Canàries

Dol per la mort del jove català Andrés Blanco, malalt de càncer

«Ens quedem amb el teu somriure i amb aquesta lluita teva fins al final», escriuen els seus companys de futbol
Les tendres paraules en record d'Andrés Blanco. | Xarxes socials

 

Andrés Blanco, un noi de 13 anys resident a Manresa, va morir a Suïssa la setmana passada després d’una llarga lluita contra el càncer, segons han informat fonts del seu entorn més proper. Andrés era conegut al Bages per la seva lluita incansable contra la malaltia i, en aquest sentit, va protagonitzar una campanya contra el càncer que el va dur a recollir més de 1.700 quilos de plàstic en taps d'ampolla .

 

La campanya es va posar en marxa fa un temps, quan el noi tenia 12 anys, i la resposta va ser multitudinària. En una altra ocasió, l’Associació Contra al Càncer va vendre una gran quantitat de polseres amb una A d’Andrés i un número 7, de la seva samarreta de futbol.

L’adeu més emotiu dels seus companys

En els últims dies, el jove es va traslladar amb la seva família fins a Suïssa, on ha mort, per seguir un tractament pioner contra el càncer, una radioteràpia amb la qual pretenia acabar amb el tumor cerebral. Aquesta és la piulada que li ha dedicat l’escola Oms i de Prat, on estudiava.

«Andrés, el teu coratge, esperit de lluita i optimisme ens han fet créixer. Sempre seràs amb nosaltres. Gràcies», es pot llegir a l’emotiva publicació

 

D’altra banda, l’Escola de Futbol de Sant Fruitós de Bages també li ha dedicat unes boniques paraules a les xarxes. «No hi ha paraules per dir-te adeu. No hi ha paraules per acomiadar-te. Ens quedem amb el teu somriure i amb aquesta lluita teva fins al final. Fins sempre Andrés!», escriuen.