rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Mor Antoni Subirà, fundador de CDC

L'exconseller d'Indústria ha perdut la vida als 77 anys
Mor Antoni Subirà, fundador de CDC | Cedida

 

Aquest 7 de gener ha mort Antoni Subirà, uns dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya i exconsellers d'Indústria. Segons ha informat l'organisme constituït a partir de l'antiga convergència, el Partit Demòcrata Europeu Català, l'exrepresentant del Govern ha perdut la vida als 77 anys.  

 

Fundador de CDC

Antoni Subirà va ser, juntament amb Miquel Roca i Junyent, Anton Canyelles i Jordi Pujol, un dels grans ideòlegs de la política catalana, els quals van desenvolupar el partit denominat com a Convergència Democràtica de Catalunya, a la clandestinitat.

  

Un cop instaurada la democràcia, Subirà es va convertir en diputat de CiU al Parlament durant les primeres quatre legislatures. A més, va ser portaveu del grup parlamentari entre el 1982 i el 1989. Després d'aquest càrrec, es va convertir en conseller d'Indústria i Energia, on es va desenvolupar fins al 1996. Posteriorment, i acabant el 2002, va estar al capdavant del departament d'Indústria, Comerç i Turisme.

 

Entre les seves grans aportacions durant la seva carrera política, ha destacat l'impuls a la internacionalització del sistema productiu català que va dur a terme al capdavant de la conselleria. A més, també va ser el màxim responsable de nombroses infraestructures tecnològiques avançades, que van servir a diferents sectors per optimitzar les seves produccions.

Tristesa al PDECat

L'expresident de Catalunya i candidat a governar la Generalitat, Carles Puigdemont, ha utilitzat Twitter per recordar al fundador de CDC, reconeixent que, a la seva figura, «li devem moltes coses, especialment el paper internacional exitós de Catalunya en política de clústers». 

 

Un altre dels màxims representants del partit i actual número 4 de la llista de Junts per Catalunya, Jordi Turull, també ha publicat un missatge a Twitter per demostrar la seva tristesa. En ell, ha reconegut estar «colpit» per la mort d'Antoni Subirà, a qui ha definit com «una gran persona i un gran patriota».