Mor un banyista ofegat al Port Olímpic de Barcelona

Els fets han ocorregut a la platja del Somorrostro i s'hi han desplaçat diverses unitats de Bombers, Creu Roja i Guàrdia Civil

 

Un home ha mort aquest matí aBarcelona mentre es banyava a una de les platges annexes a la zona del Port Olímpic de Barcelona. De fet, segons ha informat Salvament Marítim, la víctima hauria perdut la vida a la platja del Somorrostro a l’altura de l’anomenat espigó del Gas.

Salvament marítim hauria rebut l’avís de la desaparició del cos a primera hora del matí. Segons la informació transmesa per aquesta entitat a dos quarts de deu del matí d’aquest dimarts, 19 de desembre, la pista del banyista s’ha perdut a la platja de Nova Icària.

 

Ha estat aleshores quan s’han mobilitzat diferents embarcacions dels Bombers, de la Creu Roja i de la Guàrdia Civil. Així mateix, segons relata Salvament Marítim, el cos sense vida de l’home en qüestió s’ha trobat a la ja esmentada a platja del Somorrostro. Ja al migdia, ‘BTV notícies’ ha informat dels fets al·legant que la mort del banyista havia estat per ofegament.

 

Així mateix, l’estat del mar a les platges barcelonines ha estat bo durant aquest matí, quan han ocorregut els fets.

El SEM recomana extremar les precaucions al mar

Segons dades recollides pel SEM l’estiu passat, fins al 10 d’agost es van fer un total de 153 assistències per ofegaments i el 75% de les víctimes, fins al moment, havien estat homes. D’altra banda, l’organització recomanava extremar les precaucions encara que faci bona mar. Situació que, de fet, era la d’avui al matí a les platges de la ciutat comtal.

 

D’altra banda, l’actuació del SEM permet que només 1 de cada 4 assistències acabi amb resultat de mort, i per tant, no es pugui salvar la vida de la persona ofegada. És a dir, només el 75% de les víctimes poden ser reanimades.

 

Per això, des del SEM, demanen extremar les precaucions de cara al bany en zones obertes per molt propici que sembli el dia.

 Comentaris

envia el comentari