Mor un bebè d'un any 24 hores després de rebre l'alta a Madrid

Els pares volen denunciar l'hospital per negligència mèdica

Imatge d'arxiu dels peus d'un nadó
Mor un bebè d'un any 24 hores després de rebre l'alta a Madrid | Pixabay

La localitat madrilenya de Móstoles està commocionada després de la mortd'un nadó d'un any de vida. El petit havia rebut l'alta de l'hospital feia només 24 hores després de la seva primera visita per un mal de panxa. El centre ja ha obert una investigació per determinar què va passar.

Els fets es remunten a la setmana passada, quan el nadó va arribar al centre sanitari per una peritonitis aguda només 24 hores després que una primera visita a l'hospital acabés amb el nen de nou a casa.

Els pares del petit el van portar a Urgències de l'hospital el dimecres passat perquè el nadó es queixava de mal de panxa i feia dos dies que no anava de ventre, tal com avança el diari 'ABC'.

La primera valoració que van fer al nen va acabar en un comunicat mèdic que recollia que se'l va atendre per dolor abdominal i que se li va administrar paracetamol per combatre una febre de 38,5 graus

El mateix comunicat informava que el nen estava ben hidratat, alimentat i «sense dificultats respiratòries», no presentava signes patològics i que tampoc mostrava dolor superficial a l'abdomen ni irritació peritoneal. Uns 50 minuts després d'arribar a Urgències, el nadó va rebre l'alta amb una recepta d'ibuprofèn i la família el va portar cap a casa.

Vint-i-quatre hores després d'aquesta primera visita, davant un empitjorament de l'estat del nen, els pares van tornar a portar-lo a l'hospital. En aquest cas, el nadó presentava vòmits cada cop que prenia llet i la febre no li havia baixat. En la valoració que li van fer els metges van detectar que el nen presentava taquicàrdia i «presència de gas extraluminal» que indicaven signes de pneumoperitoneu, motiu pel qual se'l va ingressar a l'UCI.

Els metges van contactar amb l'Hospital 12 d'octubre de Madrid, però l'estat del nadó va empitjorar abans de poder-lo traslladar i va haver de ser intubat. Durant el dia va patir una parada cardiorespiratòria en dues ocasions, i finalment va morir aquell mateix dia. 

Possible negligència mèdica

La família està estudiant presentar una denúncia contra el centre, que ja ha obert una investigació per aclarir si durant la primera visita a l'hospital hi va haver mala praxi. De moment, però, estan esperant els resultats de l'autòpsia, que determinarà si al centre mèdic va produir-se una negligència mèdica.

Segons l'informe de la segona visita a l'hospital, el nadó patia «taquicàrdia supraventricular, sospita d'obstrucció intestinal amb pneumoperitoneu secundari, infiltració pulmonar, acidosi metabòlica» i també sospitava d'una possible «sèpsia d'origen abdominal», segons ha recollit el diari 'ABC'.


Comentaris

envia el comentari