Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu dels peus d'un nadó

Mor un bebè mentre dormia per un accident domèstic que els pares no van preveure

Van ser els mateixos familiars qui van trobar el menor sense vida

Imatge d'arxiu dels peus d'un nadó
Un bebè de dos mesos ha mort després de quedar arranconat entre el llit i la paret | Pixabay

Un esquinçador esdeveniment ha tingut lloc al barri de Jardim Carioca, prop de Rio de Janeiro , a Brasil). Un bebè de tan sols dos mesos ha mort en el seu domicili després d'haver-se quedat arraconat entre el llit i la paret. 

Els familiars del menor van trobar-lo allà atrapat, amb signes d'asfíxia i sense respondre a estímuls. Ràpidament van alertar als serveis d'emergència. Membres del Cos de Bombers i del Servei d'Auxili Mòbil d'Urgència (Samu), els quals es van desplaçar amb urgència fins al lloc i li van practicar al bebè maniobres de reanimació durant més de 40 minuts, però ja era tard. 

El petit es trobava en aturada cardíaca quan els efectius dels serveis d'emergències van arribar al domicili i no van poder fer res per a salvar-li la vida. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

La família va intentar reanimar-lo

Els familiars del menor ja li havien intentat reanimar sense èxit, els bombers van seguir amb el massatge cardíac i amb maniobres de respiració manual fins que va arribar el Samu. Els metges li van injectar medicació per a estimular la reanimació quan es van personar en el lloc, però cap de totes les maniobres va fer efecte. 

Segons la informació que han proporcionat els mitjans locals del Brasil, el bebè va néixer prematur i el pròxim 16 de març hauria complert tres mesos de vida.  Aquest esquinçador esdeveniment ha demostrat la importància de vigilar amb gran precaució als nens fins i tot dins de casa i ha recalcat el perill que poden suposar els mobles i els electrodomèstics. 

Mor un bebè atrapat en una rentadora

La defunció d'aquest bebè de dos mesos ha tingut lloc tan sols uns dies després que es produís un esdeveniment similar a Christchurch, una localitat de Nova Zelanda.  Un menor de dos anys va morir després d'haver quedat atrapat a l'interior d'una rentadora. Pel que sembla, el nen hauria grimpat fins a l'interior i la porta es va tancar accidentalment. 

El nen va ser trobat inconscient però amb vida. Els serveis d'emergències es van desplaçar ràpidament fins al lloc i van traslladar amb urgència al bebè fins a l'hospital, però poc temps després de ser ingressat va morir.

Encara  que tot sembla apuntar al fet que va ser un accident i que el menor es va ficar per voluntat pròpia a l'interior del tambor de la rentadora, la policia ha obert una recerca pertinent sobre el succeït i per a esclarir els fets que van acabar la vida d'aquest petit. 

Mor una nena de 18 mesos després d'ennuegar-se amb una piruleta

El passat 23 de febrer també es va produir un esdeveniment similar a Mèxic. Una nena de tan sols 18 mesos va morir després d'ennuegar-se amb una piruleta. Poc després de donar-li el dolç els pares de la petita van començar a notar signes d'ofegament en ella, per la qual cosa ràpidament van cridar als serveis d'emergències i li van practicar les maniobres corresponents sense èxit. 

Els sanitaris es van desplaçar ràpidament fins al lloc i van traslladar a la nena en l'ambulància, però durant el trajecte va començar a empitjorar pel llarg període de temps que havia romàs sense oxigen en els pulmons. 

La nena va aconseguir arribar amb vida a l'hospital, però amb un complicat quadre respiratori. Malgrat això, els metges van aconseguir realitzar-li diverses RCP fins que finalment van aconseguir treure el tros de piruleta que estava obstruint les seves vies respiratòries.

No obstant això, els esforços dels doctors no van servir de res. La menor ja no presentava signes vitals quan finalment se li va extreure la llaminadura. La petita va morir per «asfíxia per ennuegada amb una piruleta». Després de la concreció de la paperassa pròpia de la defunció per part de les autoritats mexicanes i del ministeri públic, el cos sense vida de la nena va ser retornat als seus pares perquè poguessin procedir a la vetlla i a l'enterrament.