Primer pla dels peus d'un bebè

Mor un bebè hores després de receptar-li paracetamol i enviar-lo a casa

Segons els metges, la nena tenia una infecció viral

El 7 de desembre passat, Kris Thompson i Iboyla Adam, de 32 i 35 anys respectivament, van anar amb la seva filla al metge. Hailey Thompson, de 22 mesos, tenia secreció nasal i tos. Els seus pares van optar perquè la revisessin al centre de salut de Wigan Lane, a Manchester.

Un cop allà, el metge responsable de la visita li va receptar antibiòtics a la nena. Tot i això, aquesta va presentar una reacció al·lèrgica i van haver de suspendre el tractament, així ho explica el diari Daily Mail.

La nena no responia al tractament indicat

La setmana següent van tornar a anar al metge. En aquesta ocasió, li van diagnosticar una infecció viral. Aquesta vegada li van receptar paracetamol i van enviar la petita Hailey cap a casa.

Tot i això, l'endemà, el 18 de desembre, van trobar la nena respirant amb dificultats al llit. El pare va trucar a una ambulància, però la resposta a la seva trucada va ser que hi havia dues hores d'espera. El senyor Thompson va decidir portar la seva filla personalment a Urgències.

Allí la van atendre. El metge li va revisar la pressió arterial, però no va poder revisar les amígdales de la nena. A l'hospital estaven tenint un dia molt atrafegat, per la qual cosa van enviar una vegada més la nena cap a casa.

Li van tornar a receptar paracetamol i van afegir que la mantinguessin hidratada i que, si no millorava en un termini de tres dies, tornés l'hospital. No obstant això, no hi va haver temps.

Foto de l'interior de l'hospital de Alta Resolución de Écija.
L'hospital no va poder atendre correctament Hailey perquè estava saturat de pacients. | ASTIGLASS
 

Uns pares completament desolats

Menys de 24 hores després, la van trobar inconscient al llit. El pare de la petita Hailey va intentar fer-li la maniobra de reanimació cardiopulmonar fins que arribés l'ajuda que estava en camí. Van traslladar la nena en ambulància a l'hospital, però ja no van poder fer res per salvar-li la vida.

Fins ahir 28 de desembre, no es podia fer l'examen post mortem. Per això la família va haver d'esperar molt fins a poder començar a tenir respostes sobre el que li va passar a la seva filla.

Els pares estan desolats. Van portar la seva filla a l'hospital i unes hores després ja no hi era. Kris Thompson va declarar: «No podem creure que hàgim perdut la nostra petita. Tot va passar tan de pressa. Alguna cosa en el seu cos en va prendre el control».

Foto d'una mà d'un adult amb la d'un nen.
Els pares consideren que no es van prendre seriosament el cas de la seva filla. | Cedida
 

A més, els progenitors van afegir que necessitaven respostes. No entenen com la seva filla, que estava sana, va poder morir d'aquesta manera tan sobtada. Es queixen que l'hospital no es va prendre el cas de la seva filla seriosament i ara han de plorar la seva mort.

Una cosa que destaquen i denuncien és la falta de proves a la seva filla que podrien haver ajudat a determinar què li passava. «Per què no es va fer la prova d'estreptococ A, de l'escarlatina o de la Covid, per exemple?».

Per part seva, des de l'hospital expressen que es trobaven en un dia molt ocupat i, més tard, van declarar que havia estat un «incident crític».

Ara, els pares estan esperant els resultats de l'autòpsia, que ajudaran a saber millor què li va passar a la seva filla. Malauradament, cap resposta no alleujarà tot el dolor de la família en aquests durs moments.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp